ABD Hazine Bakanı Mnuchin'den 'Türkiye'ye yaptırım' açıklaması

'Barış Pınarı Harekâtı'yla ilgili gazetecilere yeni açıklamalarda bulunan ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ulusal güvenlik ekibinin toplantılarının ardından Trump'ın Türkiye'ye yaptırımlarla ilgili bir karar verebileceğine işaret etti.

ABD Hazine Bakanı Mnuchin'den 'Türkiye'ye yaptırım' açıklaması

‘Barış Pınarı Harekâtı’yla ilgili gazetecilere yeni açıklamalarda bulunan ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ulusal güvenlik ekibinin toplantılarının ardından Trump’ın Türkiye’ye yaptırımlarla ilgili bir karar verebileceğine işaret etti.

Mnuchin yaptığı açıklamada, “Ulusal güvenlik ekibimiz dün durum odasında görüştü. Bu sabah tekrar görüşecekler. Sanırım bunun gelişmekte olan bir durum olduğunu biliyorsunuz. Olayı dikkatlice takip ediyorduk. Söylediğimiz gibi yaptırımlar uygulanmaya hazır. Başkanı bu sabah bilgilendireceğiz. O bir karar verdiğinde yaptırımları aktif hale getireceğiz” dedi.

Ankara’nın attığı  adımları günlük olarak takip ettiklerini vurgulayan Mnuchin, Türkiye’ye ağır yeni yaptırımlar uygulamaya hazır olduklarını ve eğer Trump bu yönde karar verirse uygulayacaklarını söyledi.