ABD Genelkurmay Başkanı'ndan S-400 açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, ABD ve Türkiye arasında tartışma yaratan Rusya’dan S-400 savunma sistemi alımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan S-400 açıklaması

Dunford açıklamasında, “Türkiye ile yaşanan S-400 sorununa çözüm bulunacağından umutluyum ama zor bir mesele” ifadelerini kullandı.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Türkiye ile yaşanılan S-400 krizine çözüm bulma konusunda umutlu olduklarını ancak bu meselenin ‘zorlu’ olduğunu belirtti.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford’a, Reuters Haber Ajansı’nın “ABD’nin F-35 teslimatını askıya alabileceğine” dair servis ettiği haberin sorulması üzerine, “Kararları ben vermiyorum” yanıtı alındı. Dunford ayrıca, Trump yönetimi ve Kongre’nin, S-400’ler ile F-35’lerin Türkiye’de aynı anda bulunması konusunda zorlanacağını düşündüklerini ifade etti.

Dunford, “Bir çözüm bulabileceğimizi umuyoruz ama bu zorlu bir mesele” açıklamasında bulundu.

Bu sabah Reuters Haber Ajansı’na açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı’nın Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Katie Wheelbarger, “S-400 bir bilgisayar. F-35 de bir bilgisayar. Bilgisayarınızı düşman bir bilgisayara bağlamazsınız; yapacağımız şey temelde bu olacak” ifadelerini kullanmıştı.