ABD Dışişleri Bakanı Pompeo yine Venezuela'yı hedef aldı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Maduro'nun günlerinin sayılı olduğunu iddia etti. Pompeo ayrıca Venezuela'ya karşı harekete geçeceklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo yine Venezuela'yı hedef aldı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela Hükümeti’ni hedef alarak “Tam olarak gün söylemek zor ama Venezuela halkının Maduro’nun günlerinin sayılı olduğunu garantileyeceğine dair inancım tam” ifadelerine yer verdi.

Amerikan televizyonu CNN’e yaptığı açıklamada Venezuela gündemini değerlendiren Pompeo Maduro’nun günlerinin sayılı olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

“Olacağı güne kadar hep olmayacakmış gibi görünür. Genç bir askerken dönemin Doğu Almanya sınırında devriye gezdiğim günleri hatırlıyorum. 1989’da o gün kimse duvarın çökeceğini tahmin etmedi. Tahminler zordur. Tam gün vermek zordur. Venezuela halkının, Maduro’nun günlerinin sayılı olmasını sağlayacağından eminim.”

‘ABD, demokrasi için harekete geçecek’

Pompeo, Twitter’dan yaptığı açıklamalarda ise ‘insani yardım’ gerekçesiyle ülkeye yapılan müdahale girişimlerine Venezuela halkının tepkisine ilişkin ”ABD, Maduro’nun eşkıyalarının Venezuela’da sivillere düzenlediği saldırıları kınıyor” ifadelerinde bulundu.

Venezuela’ya karşı harekete geçeceklerini söyleyen Pompeo, “ABD, Venezuela’da demokrasinin barışçıl şekilde geri getirilmesine engel olanlara karşı harekete geçecek. Artık çaresiz Venezuela halkının ihtiyaçlarını desteklemek için harekete geçme vaktidir” dedi.

‘Kübalı ajanlar…’

Pompeo paylaşımlarında Küba’yı da hedef alarak “Kübalı ajanlar Maduro adına Venezuela halkına saldırılar yöneltiyor. Venezuela ordusu görevini yapmalı ve ülkenin vatandaşlarını korumalı, Havana’daki kuklacıların çocukları aç bırakmasını engellemeli” sözlerine yer verdi.