'ABD çekilirse biz de çekiliriz'

Bulgaristan Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi durumunda ülkesinin de çekileceğini duyurdu.

'ABD çekilirse biz de çekiliriz'

Bulgaristan Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesi durumunda ülkesinin de çekileceğini duyurdu.

Afganistan’da dönüşümlü olarak görev yapan 158 Bulgar askerinin ülkeye dönüşü için Plevne kentinde düzenlenen karşılama törenine katılan Karakaçanov,  NATO müttefiki ABD’nin Afganistan’dan çekilmekten yana bir politika izlemesi durumunda ülkesinin de bu ülkede artık bir işi olmayacağını ifade etti.

Ülkelerinden Afganistan’a 37. kez asker yolladığını belirten Karakaçanov, “Bence ülkemiz bundan sonra Afganistan’daki temsilini artırmaya da ihtiyaç duymayacak.” sözlerine yer verdi.

NATO ülkeleri Savunma Bakanları Zirvesi’nde Afganistan gündeminin tüm ciddiyetiyle masaya yatırılması gerektiğini söyleyen Karakaçanov, “Eğer bazı ülkeler Afganistan’daki askerini geri çekmeyi planlıyorsa, biz de bu konudaki politikamızı gözden geçirmeliyiz. ABD’nin Afganistan’daki askerlerini geri çekmesi durumunda Bulgaristan da askerlerini geri çekecek” dedi.