ABD Büyükelçiliği'nden tweet açıklaması: Hatadan dolayı özür dileriz

ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’nın dışişleri bakanlığına çağrılarak büyükelçiliğin dünkü paylaşım hakkında açık ve net izahatta bulunmasının istenmesinin ardından yeni bir özür açıklaması geldi.

ABD Büyükelçiliği'nden tweet açıklaması: Hatadan dolayı özür dileriz

ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği hesabından şu açıklama yayımlandı:

“Dün Twitter hesabımızda gerçekleşen hatadan dolayı özür dileriz. Ergun Babahan ile bir ilişiğimiz olmadığı gibi, attığı tweet’in içeriğini de onaylamıyoruz ve kabul etmiyoruz. Söz konusu hatadan üzüntü duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.”

Öncesinde Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından FETÖ firarisi Ergun Babahan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi hedef alan paylaşımını beğenmesi nedeniyle ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’nın bakanlığa çağrıldığını açıklamıştı.

Aksoy, ABD Büyükelçi Maslahatgüzarı’na, büyükelçiliğin paylaşımı hakkında açık ve net izahatta bulunmasının istendiğini duyurmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “Bakan Yardımcımız, ABD Maslahatgüzarı ile bakanlıkta görüştü, yanlışlıkla olduğunu ve daha sonra düzelttiklerini söylediler. Biz gerekli tepkilerimizi gösterdikten sonra daha net bir şekilde düzeltmeleri gerektiğini söyledik” dedi.