ABD Büyükelçiliği inşaatında hakkını isteyen işçilere kıyım!

Ankara'da yapımı devam eden ABD Büyükelçiliği'nin inşaatında yaşadıkları hak gasplarına karşı eylem yapan işçiler kapı önüne konuluyor.

ABD Büyükelçiliği inşaatında hakkını isteyen işçilere kıyım!

ABD’nin Ankara Çukurambar’da yapımı devam eden yeni büyükelçilik binasında çalışan işçiler, şantiyede uzun bir dönemdir devam eden kötü çalışma koşulları ve hak gaspları nedeniyle dün iş bırakmıştı.

İnşaatı yapan ABD’li şirket BL Harbert’in bu eylemlere zorbalık ve işten çıkarmalara başvurarak yanıt verdiği öğrenildi.

Yaşananlarla ilgili İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’ndan (İYİ-SEN) bir açıklama yapıldı. “ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDE İŞÇİ KIYIMI” başlıklı açıklama şöyle:

“Ankara Çukurambar’da yapımı devam etmekte olan ABD Büyükelçiliği inşaatında onlarca işçi bu sabah içerdeki maaşları ve kıdemleri ödenmeden Amerikalı inşaat firması BL Harbert tarafından işten çıkartıldı.

Onlarca işçinin işten çıkarılmasının gerekçesi ise işçilerin ödenmemiş ücretleri için geçtiğimiz günlerde iş bırakma eylemi gerçekleştirmiş olması.

Amerikalılar ülkemiz başkentinde biz inşaat işçilerine kölelik koşullarında çalışmayı dayatıyor, kölelik koşullarına itiraz eden hakkını arayan işçileri ise işten çıkartıyor.

İnşaat işçisi baskıyla ve işsizlikle esir alınmaya çalışıyor. İnşaat işçileri bu sömürüye teslim olmayacaktır.

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI

İLETİŞİM : 05069894954”