AA'nın 'dağa kaçırdığı' genç ortaya çıktı: Zorla evlendirmek istiyorlar

Anadolu Ajansı kaynaklı haberde Diyarbakır'da 21 yaşındaki bir gencin "dağa kaçırıldığı" ve annesinin HDP binası önünde oturma eylemi başlattığı yazılmıştı. Ancak işin aslı iddia edilenden çok daha farklı çıktı...

AA'nın 'dağa kaçırdığı' genç ortaya çıktı: Zorla evlendirmek istiyorlar

Diyarbakır’ın Sur ilçesinin Soğanlı Mahallesi’nde yaşayan 70 yaşındaki Hacer Akar, 21 yaşındaki oğlu Mehmet Akar’ın kayıp olduğu iddiasıyla, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne giderek kayıp müracaatında bulunmuştu.

Anadolu Ajansı ise sözkonusu “kayıp” haberini “Dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu için HDP önünde oturma eylemine başladı” diyerek servis etti. Mehmet Akar’ın HDP Diyarbakır il binasına girdikten sonra bir daha çıkmadığı ve dağa kaçırıldığı iddia edilen haber yandaş medyada sıkça yer bulmuş ve işlenmişti.

Ancak “dağa çıkarıldığı” iddia edilen Mehmet Akar, hakkındaki haberleri yalanladı.

Konuyla ve ailesinin başlattığı oturma eylemiyle ilgili Mezopotamya Ajansı‘na konuşan Akar, yaklaşık 4 ay önce halasının torunu olduğunu belirttiği kişiyle zorla nişanlandırıldığını, geçtiğimiz günlerde nişanlandırıldığı akrabasını arayıp nişanı attığını söyledi.

“ZORLA ALIP KÖYE GÖTÜRDÜLER”

Evde yaşanan tartışmalar üzerine Pazartesi akşamı Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan ablası Ceylan Mutaş’ın evinde kaldığını, aynı gece babası Aziz Akar ve ağabeyi Mustafa Akar’ın gece 00.00 sıralarında eve gelerek kendisini zorla alıkoyarak, Soğanlı Mahallesi’nde bulunan evine götürüldüğünü ifade eden Akar, “Zorla evlendirilmeyi kabul etmediğim için ben uyuduktan sonra ablamın evine geldiler ve beni zorla alıp köye götürdüler. Hakaretler ettiler, telefonuma, cüzdanıma, telefonuma, parama el koydular. Evden çıkmama izin vermediler. Yemek de yemedim” dedi.

EVLENDİRME BASKISI

Zorla evlendirilmeyi kabul etmediği için Çarşamba günü saat 10.00 sıralarında bir daha dönmemek üzere evden çıkarak kente geldiğini söyleyen Akar, “Evden çıkma nedenim, ailemin zorla evlendirilmem üzerine kurduğu baskılar. Beni zorla evlendirmeye çalışıyorlar. Kesinlikle evlenmeyeceğim. O nedenle evden çıktım ve bir daha da gitmeyeceğim. Halamın torunuyla evlendirmek istiyorlar. Ailemin baskısıyla, iradem dışında nişanlandırıldım. Ben kendisini aradım, nişanı attığımı söyledim” diye belirtti.

AA’nın servis ettiği haberleri yalanlayan Akar, “Kimse yalan yanlış haber yapmasın. Diyarbakır’dayım. Ben dağa kaçmadım, buradayım. Kimseye iftira atmasınlar” diyerek tepki gösterdi.