Anadolu Ajansı'nın 'analist'i: Nusret Cephesi'ne her zaman inandık, hâlâ inanıyoruz...

Devletin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı'nda (AA) "analiz" yazıları kaleme alan bir isim açıkça El Nusra'yı desteklediğini yazdı.

Anadolu Ajansı'nın 'analist'i: Nusret Cephesi'ne her zaman inandık, hâlâ inanıyoruz...

Anadolu Ajansı’nda (AA) “analiz” yazıları kaleme alan İsmail Çoktan isimli yazar, Suriye’deki cihatçı çetelerin İdlib’e sıkışıp kalmasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken, açıkça El Nusra savunuculuğu yapmaktan çekinmedi.

Suriye’deki savaşta cihatçılar açısından gelinen noktayı sosyal medya hesabından yorumlarla özetleyen Çoktan, İdlib’de halen önemli bir güç olan cihatçı Nusret Cephesi için (bilinen adıyla ve  ‘terör örgütü’ ilan edilen El Nusra) “İlk günden beri Nusret Cephesi’nin samimiyetine inanıyorduk ve hala inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cihatçı çetelerin hedefi olan şeriat düzeninden “devrim” diye bahseden AA’nın “analist”i, çetelerin İdlib’den önceki son büyük hezimeti olan Doğu Guta’dan temizlenişinden “Doğu Guta, bir başka ve son kırılmaydı.” diye bahsederken, İdlib için de “Gelinen aşamada devrimin kontrolünde bir tek İdlib kaldı. İdlib’in etrafı da tamamen kuşatılmış durumda.” dedi.

“HTŞ VE NUSRET CEPHESİ MAALESEF…”

Cihatçı destekçisi “analist”, Suriye ordusunun ülke toprağı olan İdlib’i kuşatmasına karşı çetelerin gösterdiği mukavemeti anlatırken bu kez Nusret Cephesi ile birlikte HTŞ’yi de “cephe”sine eklemekten çekince duymayarak “Maalesef Nusret Cephesi ve sonra HTŞ zamanla bazı manevralar yapsa da bu manevralar yeterli olmadı.” diye yazdı.

Çoktan, İdlib’deki son durumu da yine HTŞ’nin varlığının “devrim” için önemine vurgu yaparak, “HTŞ’nin askeri operasyonla yok edilmesi ciddi bir zarar verecek ve devrimin tabutuna son çiviyi de çakacak bir iş olabilir. HTŞ’nin tasfiyesi farklı yolla olabilirdi.” diye “sitem” etti.

İşte Çoktan’ın paylaşımları:

Çoktan’ın AA’da son olarak “Suriye’de çözüm ‘demografik normalleşme’ye bağlı” başlıklı bir yazısı yayımlandı:

AA’nın internet siteside “analiz haber” kategorisinde servis edilen yazı, AKP’ye yakın yayın organları arasında yalnızca Yeni Akit’te yer buldu.