AA muhabirinden kan donduran harekat 'uyarı'sı: Çocuklara ebeveynlerin yokluğunu sorgulamaması gerektiğini öğretin

Anadolu Ajansı muhabiri, 'Barış Pınarı' harekatı için anne babalara 'etik' uyarısı yaptı, "Çocuklarınıza anne veya babası olmayan arkadaşlarına ebeveynlerinin yokluğunu sorgulamaması gerektiğini öğretiniz." dedi.

AA muhabirinden kan donduran harekat 'uyarı'sı: Çocuklara ebeveynlerin yokluğunu sorgulamaması gerektiğini öğretin

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonu bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın duyurusuyla resmen başladı.

Henüz hava saldırıları ve obüs atışları olarak devam eden harekat kapsamında şu ana kadar TSK mensuplarından yaralanan veya hayatını kaybeden olduğuna dair bir gelişme yaşanmadı.

Ancak AKP’nin resmi yayın organı niteliğindeki Anadolu Ajansı’nın (AA) bir muhabiri, harekatta olan askerlerden hayatını kaybetmeleri olasılığı halinde, aileleri ve çocuklarına nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili “etik” uyarısında bulundu.

AA’nın Washington Muhabiri Safvan Allahverdi, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, takipçilerine “Lütfen paylaşın” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Başlayan operasyon ve genel etik anlamında tüm anne ve babalara küçük bir uyarıda bulunmak istiyorum.

Lütfen çocuklarınıza, anne veya babası olmayan arkadaşlarına daha hassas davranmalarını ve ebeveynlerinin yokluğunu sorgulamaması gerektiğini öğretiniz.

Eşleri şehit düşen veya olmayan anne ve babalara en ağır gelen şeyin, çocuklarına bunu tekrar tekrar izah etmek zorunda kalmak olduğunu göz önünde bulundurunuz.

Operasyondaki aslanları dua, şehit ailelerini minnetle yad ediyoruz.”