9 barodan ortak açıklama: Savaş derhal durdurulsun

Türkiye'nin Suriye'nın kuzeyinde başlattığı askeri harekata ilişkin 9 baro ortak açıklama yaparak ''Savaş derhal durdurulsun'' talebinde bulundu.

9 barodan ortak açıklama: Savaş derhal durdurulsun

Başta Şanlıurfa Barosu olmak üzere Adıyaman Barosu, Bingöl Barosu, Tunceli Barosu, Diyarbakır Barosu, Mardin Barosu, Muş Barosu, Şırnak Barosu ve Van Barosu, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik başlattığı operasyona ilişkin ortak açıklama yayımladı.

Mezopotamya Ajansı‘nda yer alan habere göre, baroların açıklamasında Türkiye’nin Kuzey-Doğu Suriye’de yürüttüğü operasyonu durdurmasını istedi. Barolar tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm devlet yetkililerini ve muhalefet partilerini, barışa davet ediyor, savaşın derhal durdurulmasını talep ediyoruz” denildi.

“Savaş isteyenlerin savaşın bütün insani, vicdani, ahlaki ve hukuki sorumluluğunu da üstlenecekleri” belirtilen açıklamada, “Savaşın tarafı olamayan sivillerin, kadınların, çocukların ölümünden ve halkların bir arada yaşama iradesinin ortadan kaldırılmasından sorumlu olacaklar” ifadeleri kullanıldı.

‘SAVAŞ DERHAL DURDURULMALI’

“Bu politik menevra Türkiye’nin sosyal, siyasal, ekonomik ve psikolojik alanda yaşadığı krizleri daha da derinleştirmekten öteye geçmeyecek” değerlendirilmesinin yer aldığı açıklama, “Türkiye’nin tüm dünyayı karşısına alarak gerçekleştirdiği bu savaştan askeri olarak galip gelmesi mümkündür, ama unutulmamalıdır ki ‘savaş; kimin haklı olduğuna değil, kimin güçsüz olduğuna karar verir.Kazananı olamayacağına inandığımız bu savaşın kaybedeni, başta Türk ve Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halkları olacaktır. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm devlet yetkililerini ve muhalefet partilerini, barışa davet ediyor, savaşın derhal durdurulmasını talep ediyoruz” denildi.