7 TİP'linin katili Abdullah Çatlı için 'iade-i itibar' istediler!

8 Ekim 1078'de 7 TİP'li öğrencinin katledildiği Bahçelievler Katliamı'nın faillerinden biri olan ve adı bir çok karanlık olayla birlikte anılan Abdullah Çatlı için "iade-i itibar" istendi.

7 TİP'linin katili Abdullah Çatlı için 'iade-i itibar' istediler!

7 TİP’li öğrencinin katillerinden biri olan ve 1997’de Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı mezarı başında anıldı.

Anmaya Çatlı’nın ailesi ile birlikte BPP Genel Başkan Yardımcısı Ali Keser ve Bahçelievler Katliamı’ndaki suç ortağı Haluk Kırcı da katıldı.

Anmada konuşan kızı Gökçen Çatlı babası için iadei itibar istediklerini belirterek, “Ben dilerim ki babaannem hayattayken her camiada, devlet kademesinde oğlunun kahramanlığını cadde isimlerinde, kitaplarda, milli destanlarda görsün. Şayet kendisi hayattayken bu olmazsa ben biliyorum ki hepimizin gözü açık gidecek. Bizlerin vatanperverliği mazlumluk üzerine kuruludur. Bizler eğer devletimiz zora düşmeyecekse, eğer ona en ufak bir zeval gelmeyecekse, gelecekse de böyle bir talebimiz yok. Ama eğer devletimize zeval gelmeyecekse biz kahraman Abdullah Çatlı’nın iadei itibarı zaten gönüllerimizde ama resmi iadei itibarını talep ediyoruz. 23 yıl önceki aynı inanç, azim, vatanperverlik ile yine biz buradayız. 23 sene sonra da burada olacağız” diye konuştu.

“İSMİ SOKAKLARA-CADDELERE VERİLSİN”!

Gökçen Çatlı babasının isminin de cadde ve sokaklara verilmesini istedi ve “Türkiye’nin her bir şehrinden gelen tüm dostlarımızdan Allah razı olsun. Bizleri ilk günden bugüne kadar asla yalnız bırakmadılar. Babam Abdullah Çatlı’nın isminin cadde veya sokağa verilmesi konusunda talepler geliyor. Buna en güzel memleketimiz Nevşehir’e yakışır” dedi.

Bahçelievler Katliamı davasında yargılanan Haluk Kırcı, mahkemede 7 TİP’li öğrenciden 5’ini kendisinin, 2’sini de Abdullah Çatlı’nın öldürdüğünü itiraf ederken “O günkü şartlar içinde inanmış bir militandım. İliklerime kadar inanmıştım. Yüz kişi de gelse öldürecektim” demişti.