6 aydır maaşları ödenmiyor: Hacize direnen özel hastane çalışanlarına polis şiddeti

Manisa Akhisar'da patronların anlaşmazlığı sonrası haciz işlemi başlatılan özel hastanede işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan çalışanlar, polisi binaya sokmamak için direnişe geçince şiddete maruz kaldı.

6 aydır maaşları ödenmiyor: Hacize direnen özel hastane çalışanlarına polis şiddeti

HABER MERKEZİ

Akhisar’da yaklaşık 25 yıldır faaliyette bulunan Özel Doğuş Hastanesi’nin yeni ve eski patronları arasında iddiaya göre büyük borçlanmaya dayalı anlaşmazlık üzerine kuruma yönelik haciz işlemi başlatıldı.

Hastaların bakımı için zorunlu olan tıbbi cihazlara el koymak üzere hastaneye girmek isteyen icra memurlarına hastane çalışanları barikat oluşturarak direniş gösterdi. Ancak bunun üzerine olay yerine Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışanları darp ederek hastaneye girişi sonrası memurların içeri girmesi sağlandı ve haciz işlemleri başlatıldı. Saldırısı sonrasında bazı çalışanlar fenalık geçirdi.

6 AYDIR MAAŞLARI ÖDENMİYOR

Yaklaşık 250 kişinin çalıştığı hastanede bir işçi, haciz işlemine tepki göstererek, “Nasıl usulsüzce kazanç sağlıyorlar, buradan yüzlerce kişi yemek yiyor. Biz 6 aydan bu yana maaş almamamıza rağmen bu kapıyı evimiz bildik, işimiz deyip sahiplendik. Yazıklar olsun, hiçbir şey demiyorum. Sadece adalet istiyorum” diye konuştu.
Bir başka işçi de haciz işleminin hukuksuz olduğunu dile getirdi. İşçiler, hakları için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Hastane önünde toplanan işçiler, eylemin mevcut yönetim ile hiçbir bağlantısının olmadığını, emekleri için haklarını aramaya devam edeceklerini belirterek ayrıldılar.

“HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

İşçiler geçtiğimiz günlerde hastanenin durumu ile ilgili bir basın açıklaması yapmıştı. Açıklamada hastanenin adliyenin işlemleri neticesinde faaliyetini devam ettiremez hale geldiği belirtilirken “Bu durumun devam etmesi hâlinde hastanemizde çalışan tüm sağlık çalışanları işsiz kalacak, hastanemizin kapısına kilit vurulacaktır. Buradan tüm kamuoyuna sormak istiyoruz; Adli merciler daha neyi beklemektedir? Hastanemiz polis ve icra memurlarının gözetiminde daha ne kadar faaliyetlerine devam edecektir?” diye sormuş ve “Tüm yetkililere çağrımızdır: Fazlasını değil, hakkımızı istiyoruz!” diye seslenmişti.