56. Antalya Altın Portakal Film Festivali jürisi belli oldu

Bu yıl 56'ncısı düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jürisi belli oldu.

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali jürisi belli oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 26 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında 56’ncısını düzenleyeceği Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin jürisi belli oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ulusal kategoride ‘en iyileri’ belirleyecek jürinin başında, ünlü yönetmen ve senarist Zeki Demirkubuz’un yer alacağını bildirdi. Jüride ayrıca oyuncular Şebnem Bozoklu, Mert Fırat, yazar-senarist Latife Tekin ve görüntü yönetmeni Emre Erkmen yer alıyor.

Jüri bu yıl yarışmadaki filmlerden birine kamera arkası ya da önü fark etmeksizin çalışmış, emeğinin yanı sıra bakışını da filmin ayrılmaz bir parçası kılabilmiş kadın sinemacılardan birine 50 bin liralık Cahide Sonku Ödülü’nü de verecek.

Yarışma seçkisinde Antalyalıların oylarıyla seçilecek bir filme de İzleyici Ödülü takdim edilecek.

Önceki yönetim döneminde kaldırılan kısa film ve belgesel kategorilerinin yeniden festival bünyesine alındığını kaydeden Başkan Böcek, belgesel kategorisinde 72 başvuru olduğunu, bunlardan 10’unun bu kategoride yarışacağını aktardı. Böcek, kısa film için ise 215 başvuru olduğunu bu filmlerden 15’inin ödül için yarışacağını söyledi.