Reklam
Kategoriler: Yaşam

5 yıldır boşanma mücadelesi veren kadın, eşine çantayla vurdu iddiasıyla tutuklandı!

Reklam

5 yıldır eşinden boşanamayan ve ‘Artık kurtulmak istiyorum’ diyen Meryem Karalök, eşine çantayla vurduğu iddiasıyla tutuklandı.

Adana’da, 17 yıldır şiddet gördüğü eşinden boşanmak istemesine rağmen 5 yıldır mahkemenin boşamadığı Meryem Karalök, eşinin şikayeti üzerine çağrıldığı karakolda gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı. Karalök, Karataş Cezaevi’ne götürüldü.

Meryem Karalök hakkında duruşmaların birinde kendisine sözlü tahrikte bulunan eşine çantayla vurduğu için yaralamadan verilen 150 gün hapis cezasının 3 bin lira para cezasına çevrildiği öğrenildi.

Kararda yer alan ifadesinde Karalök’ün eşi, çanta kendisine değdiği için yaralandığını iddia ederken “Erkeklik gururum incindi” dediği ve mahkemenin verdiği kararda, çantayı silah sayarak ceza verdiği öğrenildi.

‘EVLİLİK BİRLİĞİNİN SARSILDIĞI’ İSPATLANAMADI

Evrensel‘in haberine göre, tutuklama kararı sonrası Karalök’ün ailesi para cezasını ödedi. Karalök telefonu ile arkadaşlarına gönderdiği sesli mesajda kendisine tebligat gelmediğini söyledi. Karalök’ün önümüzdeki günlerde serbest bırakılması bekleniyor.

Meryem Karalök 5 yıl önce eşinden boşanmak için dava açmış, 3 yıl önce ret kararı veren Adana 7’nci Aile Mahkemesi, evlilik birliğinin onarılamayacak şekilde sarsıldığını ispatlaması gerektiğini gerekçe göstermişti. 5 yıl önce açtığı davanın istinaf sürecinde eşinin imam nikahı ile başka bir evlilik yaptığını elindeki fotoğraflarla gösteren Karalök, “Artık kurtulmak istiyorum” şeklindeki isyanı ile gündeme gelmişti. Karalök boşanmak için yeniden dava açmıştı.

Bu haber en son değiştirildi 16 Ekim 2019 07:44 07:44

Reklam

Önceki Haberler

ODTÜ’lü öğrenciler rektörlüğün ‘şenlik’ kararına tepkili: Kabul etmeyeceğiz

ODTÜ'lü 2 bine yakın öğrenci rektörlükte toplanarak şenliğin yerinin Devrim Stadyumu olduğunu, Devrim sahnesiz bir…

19 Nisan 2024 08:30

İklim adaleti

Uzmanlar, 10.000 yıldır süren iklim istikrarının artık geri dönülmez bir evreye ulaştığını belirtiyor. Yine de…

19 Nisan 2024 08:00

Sosyalist Liseliler: Tire Sosyal Bilimler Lisesi’ndeki bu gerici uygulamayı kabul etmiyoruz!

İzmir'de bulunan Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki gerici uygulamalara karşı Sosyalist Liseliler bir…

18 Nisan 2024 16:38

AKP’li Şamil Tayyar’dan Cumhurbaşkanlığı sistemine revize gelecek iddiası

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, 31 Mart seçimlerinde yenilgiye uğrayan AKP'de değişimlerin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı…

18 Nisan 2024 15:51

Savcılık solcuları ‘şeytan’ ilan eden gerici kitabın dağıtılmasını soruşturmayacak

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, 'sağcılar Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu' ifadelerinin yer aldığı Sezai Karakoç’un…

18 Nisan 2024 15:12

PUSULA | 31 Mart Yerel Seçimleri ve yanılsamalar

Yaklaşık 3 haftayı geride bırakan seçimlerde AKP’nin 22 yıl sonra ikinci parti olması ve CHP’nin…

18 Nisan 2024 10:59
Reklam