4 işçinin yangında can verdiği fabrikanın patronu gözaltında

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, 4 işçinin yaşamını yitirmesine yol açan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda, fabrika sahibi ve binayı kiralayan kişi gözaltına alındı.

4 işçinin yangında can verdiği fabrikanın patronu gözaltında

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde, 4 işçinin yangında yaşamını yitirdiği tekstil fabrikasında soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Yangınla ilgili soruşturma kapsamında, fabrika sahibi ve binayı kiralayan kişi gözaltına alındı.

Çayırova’ya bağlı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki ev tekstil ürünleri üretimi yapılan fabrikada dün yangın çıkmış, alevler 4,5 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alınarak, söndürülmüştü. Fabrikada mahsur kalan 4 işçi ise yaşamını yitirirken, dumandan etkilenen 5 işçi de hastanede tedaviye alınmıştı

İşçilerin cansız bedenleri, Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 4 işçiden 3’ünün Suriye uyruklu, 1’inin ise Afganistan uyruklu olduğu öğrenildi. Otopsi sonucu işçilerin kimlikleri belirlenecek.

PATRON VE KİRAYA VEREN GÖZALTINDA

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yangınla ilgili 2 savcı görevlendirirken, 30 kişinin ifadesi alındı. Fabrikanın sahibi ile binayı kiraya veren kişi gözaltına alındı.

İŞÇİLER KAÇAK ÇALIŞTIRILIYOR

Soruşturma kapsamında, kaçak olarak çalıştığı öğrenilen 8 yabancı uyruklu işçinin, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi’ne teslim edileceği öğrenildi.

Faciada ölen işçilerin de yabancı uyruklu olduğu ve kaçak olarak çalıştırıldığı belirtiliyordu.