38 Baro başkanı AKP'li Alinur Aktaş'ı istifaya çağırdı

"30 Ağustos halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir" diyen AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 38 Baro tarafından istifaya çağrıldı.

38 Baro başkanı AKP'li Alinur Aktaş'ı istifaya çağırdı

Belediye meclisinde “30 Ağustos halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir” sözleri nedeniyle büyük tepki çeken AKP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 38 baro yönetimi tarafından istifaya davet edildi.

Denizli Barosu’nda yapılan basın açıklaması ile duyurulan istifa çağrısında şu ifadeler kullanıldı:

“30 Ağustos Meydan Muharebesi, büyük önder Mustafa Kemal tarafından Zafertepe’den bizzat yönetilmiştir. Büyük Taarruz, 26 Ağustosta başlayıp 9 Eylül de İzmir’in kurtuluşu ile son bulmuş ve büyük önderimize bu savaş münasebetiyle ‘gazi’ unvanı verilmiştir. Bugün oturulan mevki ve makamlar varsa bu ve benzeri zaferlere borçlu olduğumuzu bilmek ve şehitler huzurunda ihtiramla eğilmek gerekir. Küstahlıkla, makam şımarıklığıyla dökülen kanları şehitleri emek verenleri aşağılayıp itibarsızlaştırarak değil. Bu aşağılama, itibarsızlaştırma zihniyetini, söylemini nefretle kınıyor, Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş’ı istifaya davet ediyoruz” denildi.

AKP’li Alinur Aktaş, belediye meclisinde yaptığı konuşmasında 30 Ağustos’ta toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasını talep eden üyelere “30 Ağustos halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir” diyerek yanıt vermişti.