’30 Ağustos’a saldıran AKP’li Başkan belediye şirketlerinden istifa etti

Yerel seçimlerin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Alinur Aktaş, belediyenin tüm şirketlerine yönetim kurulu başkanı olarak atamış; AKP'li il yöneticilerini başkan vekili yapmış ve  ‘huzur hakkı' adı altında da aylık yaklaşık şirket başı 750’şer lira aldığı ortaya çıkmıştı.

’30 Ağustos’a saldıran AKP’li Başkan belediye şirketlerinden istifa etti

’30 Ağustos’a saldıran AKP’li başkan şirketlerinden istifa etti

“30 Ağustos halkın tamamını ilgilendiren bir bayram değil” sözleri ile tepki çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın belediyenin tüm şirketlerinde yönetim kurulu başkanı olarak ‘görev yaptığı’ ortaya çıkmıştı.

31 Mart seçimlerinin ardından belediyenin tüm şirketlerine kendisini ‘başkan’ olarak atayan ve şirket başı ‘huzur hakkı’ alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, tepkilerin ardından bu görevlerinden istifa ettiği iddia edildi.

Yerel seçimlerin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Alinur Aktaş, belediyenin tüm şirketlerine yönetim kurulu başkanı olarak atamış; AKP’li il yöneticilerini başkan vekili yapmış ve  ‘huzur hakkı’ adı altında da aylık yaklaşık şirket başı 750’şer lira aldığı ortaya çıkmıştı.

Sözcü‘de yer alan habere göre Başkan Aktaş, tepkilerin ardından yönetim kurulu başkanı olduğu şirketlerden istifa etti.

Eleştirilerin hedefinde olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kurban Bayramı öncesi yönetim kurulu başkanlığını yaptığı BURULAŞ, BURFAŞ, Kültür AŞ. BEŞAŞ, Tarım AŞ, Jeotermal AŞ ve Burkent şirketlerinden istifa ettiği ortaya çıktı.

Aktaş’ın sadece diğer ilçe belediyelerinin de iştiraklarıyla kurulmuş olan BİNTED Şirketi’nin başında kaldığı öğrenildi.

Manifesto hatırlatıyor: