3 aydır maaşları ödenmeyen 900 fabrika işçisi işten atıldı

Kütahya'da 900 fabrika işçisi ve Gümüşhane'de 150 maden işçisi, 3 aydır maaşlarını alamadıkları için eylem yaptı

3 aydır maaşları ödenmeyen 900 fabrika işçisi işten atıldı

Kütahya’da 900 fabrika işçisi ve Gümüşhane’de 150 maden işçisi, 3 aydır maaşlarını alamadıkları için eylem yaptı.

Kütahya’da merkeze bağlı Gümüşköyde bulunan bir fabrikada, işten çıkartılan yaklaşık 900 işçi, 3 aylık maaş alamadıkları gerekçesiyle protesto eylemi düzenledi. Kent merkezi Sevgi Yolu üzerinde gerçekleştirilen eylemde söz alan işçiler konuştu.

Ellerindeki dövizlerle slogan atan işçiler, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istediler. İşçiler, fabrikada şu anda sadece 30 işçinin kaldığını ve işyerinin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ettiler. İşçiler adına basın açıklaması yapan Ahmet Dal, “Çalıştığımız fabrikada hiç bir sebep gösterilmeden, haksız yere ve zorla bir takım kağıtlar imzalatılarak yaklaşık 900 işçi arkadaşımın işine son verildi. İşçi arkadaşlarımız aylardır evlerine ekmek götürememektedir. Her bir arkadaşımızın fabrikadan 3’er aylık maaş alacakları vardır. Bizler gerek alacaklarımız gerekse fabrikayla ilgili hiç bir muhatap bulamamaktayız. Yetkililerin bizlerin mağruriyetini bir an önce gidermesini istiyoruz” diye konuştu.

Merkeze bağlı Karamustafa köyünde özel bakır madeni şirketinde çalışan yaklaşık 150 işçi de, 3 aydır ücretlerini alamadıklarını ve tazminatsız işten çıkarılmak istendiklerini öne sürerek Fatih Parkı’nda toplandı. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Grup, parkta basın açıklamasında bulundu. Maden şirketi çalışanı Ernail Karson, paralarını alamadıklarını belirterek, “Bizlere ücretsiz izin talebinde bulundular. Biz de bunu kabul etmiyoruz. Ücretsiz izni kabul etmediğimiz için de bizlere işten çıkış vermek için kâğıt gönderdiler. Kâğıtta sadece ücretsiz izni kabul edip etmediğimiz soruluyor. Bizlere çıkış vermek istiyorlar ama herhangi bir haktan yararlanamıyoruz. 3 aydır maaş alamıyoruz; geçim sıkıntısı yaşıyoruz, kredi kart borçlarımız var, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Herhangi bir yetkilinin ilgilendiği de yok” dedi. İşçilerden Şevki Akıntürk ise “Benden önceki dönem de bu sıkıntıları insanlar çekmiş. Bizlere herhangi bir resmi açıklama yapmıyorlar. Bizi kurumun önüne çağırıyorlar. Bizi soğukta bekletip, elimize bir kâğıt verip, ‘Bunu imzalayın’ diyorlar. Yasal sürecin hepimiz farkındayız. Çalışırken bize faydanız olmadı, bari batıyorken bir faydanız olsun. Bu insanlar işsizlik maaşından yararlansın. Bizlere tazminat da vermek istemiyorlar” şeklinde konuştu.