'24 TV ve Star gazetesi kapatılacak'

AKP'ye yakınlığıyla bilinen TürkMedya bünyesindeki 24 TV ve Star gazetesinin kısa bir süre içerisinde kapatılacağı iddia edildi.

'24 TV ve Star gazetesi kapatılacak'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin el değiştirmesiyle büyük “gelir” kaybı yaşayan TürkMedya bünyesindeki bir gazete ve bir televizyonun kapatılacağı iddia edildi.

Medyaradar‘da yer alan habere göre, 24 TV ve Star gazetesinin kısa bir süre içinde kapatılmasının beklendiği, grubun elindeki bir diğer televizyon kanalı 360 TV’nin ise yayın hayatını sürdüreceği ileri sürüldü.

Haberde ayrıca ”TürkMedya’nın amiral gemisi Akşam gazetesinin yoluna devam edeceği bilgisine ulaşılırken, son dönemde izlediği aşırı taraflı yayın politikası yüzünden zaman zaman AK Parti’ye yakın isimlerden bile eleştiri alan Güneş gazetesinin ise dijitale geçeği gelen haberler arasında” denildi.

TMSF tarafından el konulan TürkMedya, 2013 yılında AKP iktidarına yakın isimlerden Ethem Sancak tarafından satın alınmıştı.

Sancak 2017 yılında medya grubunu AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cezaevi arkadaşı Hasan Yeşildağ’a sattığını duyurmuştu. Gruba, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP’deyken her ay yaklaşık 10 milyon lirayı bulan ‘reklam geliri’ verildiği ortaya çıkmıştı.