200 milyon dolarlık uyuşturucuyla polise çarptı

Avustralya'da park halindeki polis arabalarına çarpıp kaçan bir minibüsten 270 kilogram uyuşturucu çıktı.

200 milyon dolarlık uyuşturucuyla polise çarptı

Avustralya’da sakar bir sürücünün yaptığı kaza, ülke tarihinin en büyük ve en kolay uyuşturucu operasyonuna vesile oldu. 200 milyon dolarlık uyuşturucu ile park halindeki polis aracına çarpan sürücü yakalandı.

Olay dün yerel saatle 10.30’da, Sydney kentindeki Eastwood karakolunun dışında yaşandı. Beyaz bir minibüsün şoförü direksiyon hakimiyetini kaybedince, park halindeki iki polis aracına çarpıp kaçtı. Araçlardan biri ağır hasar alırken, CCTV kameralarını inceleyen polis de minibüsün peşine düştü.

26 yaşındaki sürücü bir saat içinde yakalandığında ise polis şaşkınlık geçirdi. Zira minibüsten, 270 kilogram ağırlığında metamfetamin çıktı. Tek tek paketlenmiş halde bulunan uyuşturucunun 200 milyon Avustralya doları değerinde olduğu belirtiliyor.

Gözaltına alınan sürücü hem uyuşturucu kaçakçılığı hem de dikkatsiz araba kullanma suçlamalarıyla bugün mahkemeye çıkarılacak.

New South Wales Emniyet Müdürü Glyn Baker basına yaptığı açıklamada, “Bu, yaptığımız en kolay uyuşturucu operasyonlarından biri oldu. Bu adam çok, çok kötü bir gün geçirdi. Bu kadar yüklü miktarda uyuşturucu ile bir polis arabasına çarpmak olacak şey değil” dedi.