195 bin ağacı kesen şirkete 865 milyon TL'lik 'teşvik' verilmiş!

Çanakkale’nin Kirazlı köyünde altın madeni için 195 bin ağaç kestiği belirtilen ve Kanadalı altın şirketi Alamos’un taşeronluğunu yapan Doğu Biga Madencilik’e 865 milyon lira bedelli yatırım teşvik belgesi verildiği ortaya çıktı.

195 bin ağacı kesen şirkete 865 milyon TL'lik 'teşvik' verilmiş!

Resmi Gazete’nin 28 Temmuz tarihli sayısında yayımlanan tebliğe göre, mayıs ayında 501 kurum ve kuruluşa, çeşitli destekleri içeren 13,5 milyar lira yatırım tutarlı teşvik belgesi verildi.

Bu kurumlar arasında Çanakkale’nin Kirazlı Atikhisar Havzasında Kanadalı altın şirketi Alamos Gold’un yerli taşeronluğunu yapan ve bölgedeki 195 binin ağacın kesilmesiyle gündeme gelen Doğu Biga Madencilik de yer aldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre Doğu Biga Madencilik’e yıllık 3,8 ton kapasiteli altın ve gümüş madenciliği zenginleştirme yatırımı için çeşitli vergi istisna ve indirimleri ile sigorta primi desteklerini içeren 865 milyon lira bedelli yatırım teşvik belgesi verildi.

Öte yandan Çanakkaleliler, şirketin siyanürlü maden işleme faaliyetlerinin bölgedeki su kaynaklarını, doğal yaşamı ve halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle başlattığı ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ni sürdürüyor.