1936 Türkiye güzelinin mal varlığı itfaiyecilerin oldu

Eski Türkiye güzeli mal varlığını itfaiyecilere bıraktı. Mahkeme vasiyeti onayladı.

1936 Türkiye güzelinin mal varlığı itfaiyecilerin oldu

1936 Türkiye güzeli Doktor Mahmure Birsen Sakaoğlu’nun vasiyetine göre, Fatih İtfaiyesi’nden görevli 236 kişiye 3 ayda bir 16 milyon liranın faizi ödenecek.

Türkiye gazetesinden Neslihan Keskin’in haberine göre; 1936 Türkiye güzeli Mahmure Birsen Sakoğlu, İstanbul Fatih’te iki kez yangında mahsur kaldı. Fatih İtfaiye Teşkilatı, hem çocukken hem de yaşlılığında Sakaoğlu’nu alevlerin arasından kutardı. Kendisi gibi doktor olan Mustafa Sakaoğlu ile evlenen eski Türkiye güzeli, 1999 yılında eşini kaybetti.

EV KİRASINI DA BAĞIŞLADI

1909 doğumlu olan Mahmure Birsen Sakaoğlu, 2000 yılında akıl sağlığı yerinde olduğuna dair rapor aldığı gün doktorlar eşliğinde vasiyetnamesini yazdı. Sakaoğlu, Fatih İtfaiyesi’nde çalışan müdüründen kapıcısına kadar tüm personele evinin kirası ile bankadaki 16 milyon TL’nin faizinin 3 ayda bir eşit şekilde dağıtılmasını istedi. 17 Aralık 2003’te 94 yaşında hayatını kaybeden Sakaoğlu’nun erkek kardeşi emekli albay Selahattin İzmirli ve 4 yeğeni ise mirastan pay istedi.

Vasiyetnamenin Mahmure Birsen Sakaoğlu’nun el yazısıyla yazıldığının sabit olduğunu açıklayan mahkeme, gerekçeli kararda şu ifadelere yer verdi: “Muris el yazılı vasiyetname ile son arzularını açık şekilde ifade etmiştir. Vasiyet geçerli olup son isteklerini de açık şekilde yazmıştır. Vasiyetnamenin amacı da miras bırakanın son isteklerinin gerçekleştirilmesidir.”