19. Munzur Kültür ve Doğa Festivali başladı

Başkan Maçoğlu, Munzur Festivali'nin açılışında konuştu: "Güneşe dönük yüzleri, aydınlığa bakışları ile festival Nupelda ve Ayaz’a atfedildi. Biz yaşamın kutsiyatını savunuyoruz."

19. Munzur Kültür ve Doğa Festivali başladı

İki yıllık yasağın ardından bu yıl 19’uncusu yapılacak olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali başladı. Festivale siyasi partiler, Alevi dernekleri, Türkiye ve Avrupa’dan gelen çok sayıda yurttaş katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Komünist Başkan Mehmet Fatih Maçoğlu “Doğayla insanın buluştuğu bir anlayışın savunucularıyız. Biz tüm insanların eşit olduğuna inanıyoruz. Tüm insanları ayrıştırmadan, yok saymadan bir arada yaşanabilirliği savunuyoruz. 19. Munzur Doğa Festivali’nin bundan sonra da devam edeceği inancı ve umuduyla hepinizi selamlıyorum” diyerek söze başladı.

Maçoğlu sözlerinin devamında şunları dile getirdi:

“Yapılan görüşmeler sonrasında gerek STK’lar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin çalışmasıyla bugün festivalin startını veriyoruz. Güneşe dönük yüzleri, aydınlığa bakışları ile festival Nupelda ve Ayaz’a atfedildi. Biz yaşamın kutsiyatını savunuyoruz. 1999’dan bu yana festivalde emeği geçen, bugün burada olamayan tüm dostlarımıza selam gönderiyoruz. Bize bıraktığınız bu bayrağı bizler ve çocuklarımız taşımaya devam edecek. Çünkü doğayla insanın buluştuğu bir anlayışın savunucularıyız. Biz tüm insanların eşit olduğuna inanıyoruz. Tüm insanları ayrıştırmadan, yok saymadan bir arada yaşanabilirliği savunuyoruz. 19. Munzur Doğa Festivali’nin bundan sonra da devam edeceği inancı ve umuduyla hepinizi selamlıyorum.”

19. Munzur Kültür ve Doğa Festivali 25-28 Temmuz arasında  çeşitli atölyeler ve konserlerle sürecek.