17 yıl CHP'de başkanlık yapan isim, 'Bundan sonra MHP'deyim' dedi

CHP'li Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal yaptığı açıklamalarında yeniden aday gösterilmemesinin ardından partisinden istifa ettiğini ifade ederek siyasete MHP'de devam edeceğini belirtti.

17 yıl CHP'de başkanlık yapan isim, 'Bundan sonra MHP'deyim' dedi

Adana’nın Karataş İlçe Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, CHP’den istifa ettiğini açıkladı. Ünal, “Yaşanan sıkıntılar ve anti demokratik yaklaşımlar sebebiyle 17 yıl ilçe başkanı ve 5 yıl belediye başkanı olarak hizmet verdiğim CHP’den istifa ettiğimi belirtmek istiyorum. Bundan sonra siyasi yaşantımı MHP’de sürdürmek istiyorum” dedi.

17 yıl ilçe başkanı, 5 yıl belediye başkanlığı yapan, ancak yeniden aday gösterilmeyince CHP’den istifa eden Boğaçhan Ünal, partinin Adana İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Ünal, “babasının vefatında tabutun üzerine CHP bayrağı koyarak son yolculuğuna uğurladığını, kendisinin de 17 yıldır ilçe başkanlığı görevini yaptığını, bu sürede devamlı partisinin oy oranını yükselttiğini” belirtti.

2014 yılında seçilirken en yakın rakibine bin 400 oy fark attığını, başarılı bir belediye başkanı olarak 22 milyon borcu 12 milyona düşürdüğünü, istihdam ve gelişim sağladığını savunan Ünal, başarılarına rağmen 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde partisinden aday gösterilmediğini anlattı.

“Burası benim evim. Bırakın babamın zamanlarını, ben 17 yıl boyunca burada yemek yedim, çay içtim. Ben partinin öz evladıyım. Biz bunca yıl emek verdik, ‘CHP iktidara gelsin’ diye işte bunlar yüzünden bu hale geliyoruz ve paramparça oluyoruz. ” diyen Ünal, sitemli sözler eşliğinde MHP’ye geçiş kararını şöyle açıkladı:

“Demokrasiyi savunun bir parti olarak CHP ne yazık ki şahısların, doğruyu görmezden gelerek yanlış üzerinde diretilen anti demokratik kararlar ve Zeydan Karalar’ın keyfi talepleriyle yönetilmeye başlamıştır. Halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanı olarak ben görevi halkın iradesiyle sonladırmak isterdim. Buna da hakkım olduğunu düşünüyordum. Bu hakkımın elimden alınması maalesef Karalar tarafından olmuştur. Ben CHP Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal yaşanan bu sıkıntılar ve anti demokratik yaklaşımlar sebebi ile 17 yıl ilçe başkanı ve 5 yıl belediye başkanı olarak hizmet verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğimi belirtmek istiyorum. Bundan sonra belediye başkanlığım süresindeki siyasi yaşantımı MHP’de sürdürmek istiyorum.”