16 barodan 96 delege: Feyzioğlu'nu tanımıyoruz

16 barodan 96 delege ortak basın açıklamasıyla TBB Başkanı ve Yönetim Kurulunu tanımadıklarını ilan etti: "TBB yönetimi görevini kasten kötüye kullandı."

16 barodan 96 delege: Feyzioğlu'nu tanımıyoruz

Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetimin, 12 baronun ‘olağanüstü genel kurula gitme’ çağrısını reddetmesi üzerine aralarında Ankara, Antalya, Bursa barolarının da bulunduğu 16 barodan 96 delege ortak basın açıklaması yaparak TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ve Yönetim Kurulunu tanımadıklarını ilan etti.

TBB Yönetim Kurulunun ‘görevini kasten kötüye kullandığını’ ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Avukatlık Yasasının öngördüğü, en az 10 baro yönetim kurulunun olağanüstü genel kurul çağrısı yapabilme kuralını 12 baro, yönetim kurullarında karar alarak yerine getirmiştir. TBB Yönetim Kurulunun, 12 baronun çağrısı üzerine TBB delegelerine, toplantı gününü belirleyerek olağanüstü genel kurul çağrısı yapması gerekirken, yetkisi olmayan bu konuda 3’e karşı 6 oyla karar alarak, olağanüstü genel kurul çağrı talebini reddetmesi, mesleği en üst düzeyde temsil etmeye yetkili kılınmış TBB Yönetim Kurulunun ‘görevini kasten kötüye kullandığını’ açıkça göstermektedir. Alınan bu karar meslek adına utanç vericidir. Tüm TBB delegelerini bu hukuksuzluğa sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Biz aşağıda imzası bulunan TBB Delegeleri olarak Avukatlık Kanunu ve ahlakını yok sayan bu kararı, bu kararı alan TBB Başkanı ve Yönetim Kurulunu tanımadığımızı kamuoyuna saygıyla sunarız. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nun hukuku çiğnemesine izin vermeyeceğiz.”

Bildiriye Ankara, Antalya, Bursa, Adana, Diyarbakır, Denizli, Gaziantep, Kırklareli, Edirne, İzmir, Mardin, Mersin, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tunceli ve Van barolarından 96 delege imza attı.