15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin 49. yıldönümünde Kartal'da miting

DİSK'in çağrısıyla 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi’nin 49. yıldönümünde İstanbul Kartal'da miting düzenlenecek. Miting bugün saat 17.00'da Kartal Meydanı'nda gerçekleşecek.

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin 49. yıldönümünde Kartal'da miting

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), ’15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi’nin 49. yıldönümünde, başta kıdem tazminatı olmak üzere işçilerin haklarına yönelen saldırılara karşı İstanbul Kartal’da bir miting düzenliyor.

15 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 17:00’da Kartal’da yapılacak olan miting için işçiler Tren İstasyonu yanında buluşarak saat 17:30’da Kartal Meydanına yürüyecekler. Saat 18:00’da başlayacak olan mitingde DİSK Korosu ve Gökhan Birben de sahne alacak.

Mitinge sadece İstanbul’dan değil başta Ankara ve İzmir Aliağa olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından işçiler katılacak.

DİSK: BİRLİĞİMİZİ PEKİŞTİRELİM, MÜCADELEMİZİ BÜYÜTELİM

DİSK tarafından yayımlanan çağrı metninde ”Yaklaşık yarım asır önce DİSK’in kapatılması girişimlerine karşı ayağa kalkan işçi sınıfı 15-16 Haziran 1970’te yaşamı durdurmuş, alanları doldurmuş, sendikalarına ve örgütlenme haklarına sahip çıkmış, işçiler haklarını direne direne savunmuştu. İşçi sınıfı haklarına el uzatıldığında neler yapabileceğini bu şanlı dire- niş ile gösterdi. Dün sendikal hakları için ayağa kalkan işçi sınıfı, bu- gün de haklarına sahip çıkmak için birleşecek ve mücadele edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Metinde ”Kıdem tazminatı ve emeklilik hakkımız başta olmak üzere tüm haklarımız için birliğimizi pekiştirelim, mücadelemizi büyütelim!” denilerek bugün gerçekleştirilecek olan miting için işçi sınıfına çağrıda bulunuldu.

SINIF TAVRI’NDAN ÇAĞRI

Sınıf Tavrı da yayımladığı açıklama ile 15 Haziran’da gerçekleşecek olan mitinge katılacaklarını duyurarak ”49 yıl önce sendikal haklarına göz koyulan işçi sınıfı, 15-16 Haziran’da 1970’de ayağa kalkmıştı. Şimdi bir kez daha ayağa kalkma zamanıdır!” ifadelerinde bulundu.

Açıklamada ”Sınıf Tavrı, bütün üye ve dostlarını, emekten yana olanları ve tüm emekçileri 15 Haziran 2019 günü Kartal’da gerçekleşecek mitinge davet eder.” sözleriyle mitinge katılım çağrısında bulunuldu.