15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin 49. yıldönümü: Şimdi bir kez daha ayağa kalkma zamanıdır!

Sınıf Tavrı korteji "Tazminat hakkımız gasp edilemez!" sloganları ile miting meydanına yürüdü.

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin 49. yıldönümü: Şimdi bir kez daha ayağa kalkma zamanıdır!

DİSK’in çağrısıyla 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi’nin 49. yıldönümünde İstanbul Kartal Meydanı’nda miting düzenlendi.

DİSK tarafından yapılan çağrıda, “Kıdem tazminatı ve emeklilik hakkımız başta olmak üzere tüm haklarımız için birliğimizi pekiştirelim, mücadelemizi büyütelim!” denilmişti.

Binlerce işçi kıdem tazminatını gaspetmek isteyenlere karşı miting alanında buluşurken, işçilere Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve sendikalar da destek verdi.

Mitingte DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuşmasında ekonomik kriz ve işsizlik meselesine değinerek AKP iktidarını eleştirirken, “Onlar ise geçim değil seçim derdinde” ifadelerini kullandı.

Sınıf Tavrı da “49 yıl önce sendikal haklarına göz koyulan işçi sınıfı, 15-16 Haziran’da 1970’de ayağa kalkmıştı. Şimdi bir kez daha ayağa kalkma zamanıdır!” ifadeleriyle üyelerini mitinge çağırmıştı.

Sınıf Tavrı korteji “Tazminat hakkımız gasp edilemez!” sloganları ile miting meydanına yürüdü.

Birleşik Metal-İş Gebze Şubesi de mitinge katılarak kıdem tazminatına ve emeklilik hakkına yapılan saldırıyı protesto etti. EYT’liler ise emeklilikte adalet taleplerini mitingte ifade ettiler.