1110 günlük hukuksuzluğa karşı eylem çağrısı

İstanbul Beşiktaş'taki İsmail Tarman Ortaokulunun imam hatipe dönüştürülmesini istemeyen veliler, kazanılmış davalarının yerine getirilmesi talebiyle mücadelelerinin 1111. gününde okul önünde buluşacak.

1110 günlük hukuksuzluğa karşı eylem çağrısı

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan İsmail Tarman Ortaokulunun imam hatipe dönüştürülmesine karşı mücadele veren veliler ve mahalleliler taleplerinin yerine getirilmesi için bir kez daha tepkilerini dile getirecek.

Okulun dönüştürülerek imam hatip yapılmasına karşı velilerin 3 yıldır sürdürdüğü mücadele aslında geçtiğimiz yıl sonuç vermişti. Valiliğin imam hatip için ‘olur’ kararına karşı İstanbul 4. İdare Mahkemesi iptal kararı vermiş ve böylece okulun 1982 yılından itibaren olduğu gibi, düz, normal ortaokul olarak eğitime ve öğretime devam edeceği hukuken karar altına alınmıştı.

Ancak bir eğitim-öğretim yılı daha bakanlık ve valiliğin mahkeme kararını tanımamasıyla başladı ve sona erdi. Dayatmaya karşı biraraya gelen velilerin mücadelesi ise durmuyor. Veliler yarın mücadele nöbetlerinin (14 Haziran Cuma) 1111. gününde okul önünde bir kez daha ‘Mahkeme kararı uygulansın İsmail Tarman Ortaokulu’na kayıtlar açılsın’ demek üzere buluşarak bir basın açıklaması yaparak.

Basın açıklamasının saati ise 09.30 olarak duyuruldu.