10.5 milyar lira bütçeli Diyanet İşleri: Sigaraya ödenen para açlıktan ölenlere verilse...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac ve umre görevlendirmelerinde sigara içmeyen personelin tercih edileceğini açıkladı.

10.5 milyar lira bütçeli Diyanet İşleri: Sigaraya ödenen para açlıktan ölenlere verilse...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac ve umre görevlendirmelerinde sigara içmeyen personelin tercih edileceğini açıkladı. Erbaş sigaraya harcanan paralara dikkat çekerek ”Sadece bizim ülkemizde sigaraya ödenen paranın miktarı 30 milyar doları buluyor. Bu, 150 milyar lira anlamına geliyor. Dünyada her 3.5 saniyede bir insan açlıktan ölüyor. Sadece ülkemizde sigaraya ödenen paranın yarısı açlıktan ölecek olan insanlara verilse, o insanlar açlıktan kurtarılıyor.’’ ifadelerine yer verdi.

Erbaş, hac ve umre organizasyonlarında sigara içmeyen personellerin alınacağını şu ifadelerle dile getirdi:

”Bu yıl hem hac hem de umre organizasyonlarında sigara kullanmayan din görevlilerimizi tercih edeceğiz. Daha sonraki yıllarda sigara kullananlar sınava dahi giremeyecek. Belki daha sonraki aşamalarda din görevliliği sınavlarında sigara kullananlar tercih edilmeyecek. Bunu çok önemsiyorum. Sigaranın pek çok ilim adamı ve alim tarafından haram olduğu söyleniyor. Şahsen benim de kanaatim bu yöndedir. Bizim bu noktada çok dikkatli olmamız, hassas davranmamız gerekiyor. Din görevliliği gibi mukaddes bir vazifede imamlarımızın, bütün görevlilerimizin bu tür alışkanlıklardan uzak durmaları gerekiyor.’’

Erbaş, sigaraya ödenen paralarla açlıktan ölen insanlara yardım edilebileceğini belirterek “Sadece bizim ülkemizde sigaraya ödenen paranın miktarı 30 milyar doları buluyor. Bu, 150 milyar lira anlamına geliyor. Dünyada her 3.5 saniyede bir insan açlıktan ölüyor. Sadece ülkemizde sigaraya ödenen paranın yarısı açlıktan ölecek olan insanlara verilse, o insanlar açlıktan kurtarılıyor. Sigara yerine binlerce okul, hastane yapılabiliyor. Binlerce aç ve açıkta olan mülteci insan, bulundukları konumdan kurtarılabiliyor ama maalesef sigara yüzünden ortaya çıkan hastalıkları tedavi etmek için de bir o kadar daha para harcanıyor. Dolayısıyla bu kararımızı, bu büyük felaketle mücadelenin bir başlangıcı olarak kabul ediyoruz.” sözlerine yer verdi.