1 hafta önce 'Benim ne işim var Londra'da' diyen Erdoğan, 'turist'liği kabul etti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Suriye zirvesinin 3-4 Aralık’ta Londra’da yapılacağını söyledi. Oysa Erdoğan geçen hafta çağrıyı "Turist miyim, Urfa’ya gelin" diyerek reddetmişti.

1 hafta önce 'Benim ne işim var Londra'da' diyen Erdoğan, 'turist'liği kabul etti

Fransa, İngiltere ve Almanya’nın Türkiye’ye yönelik Suriye konulu zirve çağrısına Ankara’dan olumlu yanıt geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın başkanlığındaki heyet, Mabeyn Köşkünde Almanya, Fransa ve İngiltere heyetleri ile NATO Zirvesi’nde liderler seviyesinde yapılacak dörtlü görüşme öncesi ön toplantı yaptı.

Kalın burada yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımız da alternatif yer olarak bu toplantının, İstanbul’da yahut Şanlıurfa’da yahut Gaziantep’te yapılmasının daha isabetli olacağını söylemişti. Biz hala bu görüşteyiz çünkü Suriye meselesi, mülteciler meselesi Türkiye’nin içinde yanı başında yaşanan bir hadise. Bunun doğru adresinin de burası olduğu kanaatindeyiz. Ama çeşitli gerekçelerle toplantının NATO Zirvesi’ne kadar yapılamayacağı anlaşıldı. Bunun üzerine Londra’da 3-4 Aralık’ta yapılacak olan NATO Zirvesi marjında bu dörtlü zirvenin yapılmasında mutabık kalındı. dedi.

“TURİST MİYİM” DEMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki hafta zirve çağrısına ilişkin yaptığı konuşmada şu yanıtı vermişti: “Berlin’de, Londra’da toplantı yapsak… Bu toplantının yapılacağı üç yer var; İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa. Ben turist miyim, ne işim var orada? Gelin sınırları gezdirelim.”