Zonguldak'ta madende patlama: 3 işçi hayatını kaybetti

Zonguldak'ta özel bir maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle 5 işçi mahsur kaldı. İşçilerden 2'si kurtarılırken, 3 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Zonguldak'ta madende patlama: 3 işçi hayatını kaybetti

Zonguldak’ta gece saatlerinde Kilimli ilçesi Dağ Sokak mevkisinde özel bir maden ocağında patlama meydana geldi. Patlama sonrası madende mahsur kalan 3 işçinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kömür üretimi sırasında meydana gelen patlamada 5 işçi mahsur kaldı. İşçilerden ikisi mesai arkadaşları tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ocağın girişine kadar getirildi. Bölgeye çok sayıda ambulans ekibi sevk edildi. AFAD ve polis ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı. Yoğun duman sebebiyle içeriye girilemeyince Türkiye Taşkömürü Kurumu Tahlisiye ekibinden yardım istendi.

Ocakta mahsur kalan maden işçilerden Kenan Çavuş, Hasan Gençtürk ve Uğur Göktaş’ın ise yaklaşık 10 saat süren kurtarma çalışmaları sonrasında cansız bedenlerine ulaşıldığı öğrenildi.

ÇALIŞMALARA KATILAN İŞÇİLER DE ZEHİRLENDİ

Vücutlarında yanıklar oluşan ve ocaktan çıkartıldıktan sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan Evren Cinemre ve Adem Alibaş’ın hayati tehlikesi bulunduğu kaydedildi.

Bu arada, arama kurtarma çalışmalarına katılan aynı maden ocağında çalışan 5 işçi ise içeride gazdan etkilendi. Bu işçiler de sağlık ekiplerince aynı hastaneye kaldırıldı.

Bölgeye gelen Vali Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Gökhan İnan, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal ile İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Patlamayı öğrenen maden işçilerinin yakınlarının da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi almaya çalıştığı görüldü.