Ziyaret Diyanet'ten, savunması okul müdüründen: Sizi gidi jakobenler...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın gerici "tarihçi" Kadir Mısıroğlu’nu ziyareti için bir ilkokul müdürü avukatlığa soyundu. Müdürün çıkışının arkasında ise AKP'den belediye başkan adaylığı hazırlığı çıktı...

Ziyaret Diyanet'ten, savunması okul müdüründen: Sizi gidi jakobenler...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın gerici “tarihçi” Kadir Mısıroğlu’na 10 Kasım öncesi “geçmiş olsun” ziyaretinde bulunması büyük tepki çekerken, konuyla ilgili kurumdan “insani ziyaret” açıklaması gelmedi.

Kadir Mısıroğlu cephesinin yanıtı ise Hatay’daki bir ilkokulda ‘Okul Müdürü’ olarak görev yapan bir kamu görevlisinden geldi. Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Ali Kavak İlkokulu Okul Müdürü Abdurrahman Parlak, Erbaş’ın ziyaretine gelen tepkiler için kişisel Twitter hesabından “#Üstad, @KadirMisiroglu’nu ziyaret etmesine tahammül edemeyen, sözde demokratlar ! İnsanlar birbirlerini ziyaret ederken, size mi soracaklar. Oldu olacak, kimi sevmeleri gerektiğini size sorsunlar. Sizi gidi jakobenler !” ifadelerini kullandı.

Parlak’ın eğitimdeki gerici kadrolaşmanın halini de bir kez daha gösteren sözleri, Kadir Mısıroğlu’nun torunu Nurullah Mısıroğlu tarafından paylaşıldı:

AKP’DEN ADAYLIK PEŞİNDE

Öte yandan gerici okul müdürünün yerel seçimlerde AKP’den belediye başkanı adayı olmak için hazırlık içinde olduğu belirtiliyor. Yerel bir internet sitesinde yer alan ve Abdurrahman Parlak için övgü dolu sözler kullanılan haberde Parlak için “Hatay’da sevilen kişiliğe sahip olan Ali Kavak İlköğretim Okulu Müdürü Abdurrahman Parlak’ın Antakya Belediyesi Başkanlığı’na aday adayı olmasını isteyen seçmen, Parlak’ın başvuruda bulunmasını istiyor.” ifadelerine yer veriliyor.

Haberde herhangi bir seçmenin fikri yer almazken Halkın adamı tabirinin yakışacağı ender insanlardan olduğunu ifade eden seçmen “Abdurrahman Parlak, karakteri ve duruşuyla her zaman vatandaşının yanında olan bir insan. Ve eminiz ki bir gün başkan olursa, Antakya’yı en iyi şekilde yönetir” yorumlarında bulundular” ifadelerinin kullanılması, ısmarlama haber yorumlarına yol açıyor.

Sözkonusu haberi Parlak’ın kendisinin de paylaşmış olması, bu yorumu güçlendirdi.