Zeynep Dizdar yeni albüm çıkardı: Tayyip Erdoğan gibi olurdum

Geçtiğimiz ay yeni albüm çıkaran Zeynep Dizdar verdiği röportajda sık sık Erdoğan övgüsü yaptı.

Zeynep Dizdar yeni albüm çıkardı: Tayyip Erdoğan gibi olurdum

İl ve ilçe belediyelerinin çoğunluğunun AKP’de olduğu Türkiye’de, etkinliklerde sahne almak isteyen ünlülerin medyaya verdikleri röportajlarına Erdoğan övgüsü eklemeden edemiyor. Adeta gelenek haline getirilen bu modanın yeni örneği bugün şarkıcı Zeynep Dizdar oldu.

Yeni albümünü geçtiğimiz ay müzik piyasasına sunan şarkıcı Zeynep Dizdar, Azonceoldu.com isimli siteden Hakan Kanburoğlu’na verdiği röportajda albüm reklamını yaparken politikayla ilgilenip ilgilenmediği konusunda sorulan bir soruya “Politikayla da ilgilenebilirmişim. Milletvekili olmak isterdim.” diye yanıt verdi.

Dizdar bu yanıtı karşısında gelen “Nasıl bir milletvekili olurdun?” sorusuna ise kendinden çok Erdoğan övgücülüğü yaparak yanıtladı:

“Tozu dumana kattırırdım, asla bir haksızlık ve hile yapmazdım. Tayyip Erdoğan gibi olurdum. Erdoğan gibi kendi partimi kurardım, kendi güçlerimi ortaya koyardım. Akıllıysan kendi başına gideceksin. Ülkeni seven bir insansan kendi partini kuracaksın aynı cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı gibi.”

Dizdar “90’larda siyasi yorumlar yapmaktan korkar mıydın?” şeklinde gelen soruya da Erdoğan’ı araya sokarak yanıt vermeyi ihmal etmedi:

“O zamanlar her şey sığdı ve özgürlüğümüz çok yoktu. Aman öyle demeyelim böyle olur diye düşünüp her şeyi açıklamazdık. Bu durumu ortadan kaldıran Tayyip Erdoğan’dır. Şimdi daha özgür konuşuyoruz ben öyle hissediyorum.”

“Sanatçı siyasi konularda nasıl davranmalı? Tamamen muhalif mi?” sorusu karşısında Dizdar’ın yanıtı yine iktidarın çizdiği sınırları dikkate alan türden oldu. Çocukluğundan örnek veren şarkıcı “muhalefet” ve “fikir özgürlüğü” konusunda şunları söyledi:

“Tamamen muhalif tabii ki olunmamalı, sanatçısın ve herkes yerini bilmek zorunda. Hakaret içerikli konuşmamak gerekiyor. Fikir özgürlüğü elbette ki var ama bazen bazı insanlar sınırları aşıyor. Çocukluğumdan beri nerede, nasıl davranacağımı bilerek yaşadım. Oturmana kalkmana dikkat edeceksin.”

Türkiye’ye her zaman oyun yapıldığını söyleyen Dizdar, röportajının siyasetle ilgili bölümünün sonunu da “Çok güzel bir ülkedeyiz ve kıskanılıyoruz. Oyun yapıyorlar ama başımızdaki lider bu oyunlara izin vermez” sözlerini kullanıp Erdoğan’a selam göndererek bitirdi.