Zekeriya Öz'ün gizli tanığı Zindaşti önce tahliye edildi, sonra hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Türkiye'nin en büyük yabancı uyuşturucu baronu olduğu belirtilen “Suç örgütü yönetmek ve tasarlayarak kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklanan Naci Şerif Zindaşti için dün gece tahliye kararı verildiği öğrenildi.

Zekeriya Öz'ün gizli tanığı Zindaşti önce tahliye edildi, sonra hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Türkiye’nin en büyük yabancı uyuşturucu baronu olduğu belirtilen ve “Suç örgütü yönetmek ve tasarlayarak kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklanan, ‘FETÖ’ firarisi savcı Zekeriya Öz’ün gizli tanığı Naci Şerif Zindaşti için dün gece tahliye kararı verildiği öğrenildi.

Tahliyenin ardından bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinin kararına hemen itirazı ve itirazı değerlendiren hakimlikten Zindaşti’nin yeniden tutuklanması kararı gelse de, salıverilen isim bulunamadı.

Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin’in haberine göre, Zindaşti’nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Zindaşti geçtiğimiz Nisan ayında İstanbul’da düzenlenen bir operasyonda aralarında iki polisin de bulunduğu 6 şüpheli ile birlikte tutuklanmıştı.

Zekeriya Öz’ün 2010’da ‘Terazi’ kod adıyla gizli tanık yaptığı Zindaşti, verdiği ifadeyle Balyoz ve Hrant Dink davalarının hakimlerinin görevden alınmasına sebep olmuştu.