Zarrab'ın yengesi itirafçı oldu: Tüm mal varlığını yurtdışına kaçırdı

ABD'de devam eden davada itirafçı olan Reza Zarrab'ın yengesi Nesrin Zarrab, Reza Zarrab'ın 2016'da Amerika'da gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından ağabeyi Can Zarrab'ın üzerine kayıtlı tüm mal varlığını yurtdışına kaçırdığını ihbar etti.

Zarrab'ın yengesi itirafçı oldu: Tüm mal varlığını yurtdışına kaçırdı

ABD’de devam eden davada itirafçı olan Reza Zarrab’ın yengesi Nesrin Zarrab, Reza Zarrab’ın 2016’da Amerika’da gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından ağabeyi Can Zarrab’ın üzerine kayıtlı tüm mal varlığını yurtdışına kaçırdığını ihbar etti.

İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak boşanma davasının yanı sıra mal paylaşımı davası da açtığını da mahkemeye ileten Nesrin Zarrab, kocasının kendisini aldattığını gösteren fotoğrafları da delil olarak sundu.

Nesrin Zarrab dilekçesinde, Can Zarrab’la 2005’te evlendiğini ve bu evlilikten 7 ve 2 yaşında iki çocuklarının olduğunu belirtirken, Can Zarrab’ın kendisini birden fazla kadınla aldattığını, maddi şiddet uyguladığını ve bu nedenlerle 31 Temmuz’da İstanbul Aile Mahkemesi’ne boşanma davası açtığını belirtti.

“Evliliğimizin ardından eşimin ticari faaliyetleri ve yargıya yansıyan davaları nedeniyle üç ayrı ülkede yaşamak zorunda kaldık. Evlendikten sonra Dubai’de yaşadık. İran’daki işleri nedeniyle buraya taşındık. Bir yıl sonra kara para aklama suçundan 11 gün tutuklu kaldı. Tahliye olunca İran’a dönmemek üzere ayrıldık” diye devam eden Nesrin Zarrab, Türkiye’de 2013’te başlayan soruşturmalar sonucu eşinin kendilerini zorla Dubai’ye gönderdiğini, ikinci bebeğini İstanbul’da dünyaya getirdikten yalnızca 12 gün sonra yeniden eşi tarafından Dubai’ye gönderildiğini aktardı.

‘TÜM MAL VARLIĞINI YURT DIŞINA KAÇIRDI’

Sözcü’den Ümit Türk’ün haberine göre, dilekçesinde ayrıca eşinden gördüğü maddi ve duygusal şiddetin sebebinin Can Zarrab’ın başka kadınlarla rahat yaşayabilme arzusu olduğunu anlatan Nesrin Zarrab, kocasının sekreterine ev tuttuğunu, İran’dan tek gecelik kadınlar getirdiğini de iddia etti. Nesrin Zarrab, eşinin farklı kadınlarla fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sundu.

Boşanma davası açtıktan sonra Can Zarrab’ın kendisinden mal kaçırdığını, şirketlerin de içini boşalttığını iddia eden Nesrin Zarrab, eşinin mal varlıklarını ilk olarak 17 Aralık 2013’te hakkında açılan soruşturmanın ardından yurtdışına kaçırmaya başladığını, kardeşi Reza Zarrab’ın 2016’da Amerika’da tutuklandıktan sonra da tüm mal varlığını yurt dışına kaçırdığını söyledi.

Nesrin Zarrab dilekçesinde eşinin Türkiye’de 16, Dubai’de 8 İran’da 2, İsviçre’de 1 olmak üzere 27 şirketin isimlerini ve kimler üzerine devredildiğini de birer birer belirtti. Şirketlerin bir kısmını kendi adına bir kısmını ise verdiği geniş vekaletnameler ile yakınları üzerine kurduğunu ifade eden Nesrin Zarrab, eşinin Türkiye’deki 21 banka hesabına yazı yazılarak hesaplarının sorgulanması mahkemeden talep etti.

SANAYİ BAKANI ÖDÜL VERMİŞ

Nesrin Zarrab, 2013’te Türk vatandaşlığına geçen Can Zarrab’ın adına tasfiye halinde Duman İthalat İhracat Sanayi ve Pazarlama şirketi, Lord Metal İthalat İhracat Sanayi ve Pazarlama şirketi ve Flash Döviz adı altında 3 şirketinin olduğunu belirtti. Dilekçede, Can Zarrab’ın 2011’de kurduğu Lord Metal şirketinin ise 2 yıl sonra demir ticaretinde birincilik ödülüne layık görülerek dönemin sanayi bakanından bu ödülü aldığını vurguladı.

Evlilik birliği içerisinde Can Zarrab’ın mal varlığına katkı yaptığını belirten Nesrin Zarrab, değer artış payı hakkı ile menkul ve gayrimenkullerin tasfiye edilerek yasal faiziyle kendisine ödenmesini talep etti. Şirketlerin üçüncü kişilere devrinin önlenmesi için de Can Zarrab’ın tüm mal varlığına ihtiyati tedbir konulmasını istedi.