'Zafer anıtı' yeni havalimanı sular altında...

Yeni İstanbul Havalimanı şantiye alanını şiddetli yağış nedeniyle su bastı. Bazı araçların sular altında kaldığı görüldü.

'Zafer anıtı' yeni havalimanı sular altında...

AKP’nin şovuna sahne olarak 29 Ekim’de resmi açılışı yapılan 3. havalimanı bugün İstanbul’da görülen yağışla birlikte küçük bir göle döndü.

Erdoğan’ın “Zafer anıtı” diye nitelediği havalimanında ana şantiye alanının bulunduğu bölge sular altında kalırken, şantiyenin hemen alt bölümünde bulunan otopark alanındaki araçların sulara gömüldüğü görüldü.

Sular altındaki alandan görüntüler içeren bir video da İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’nın (İYİ-SEN) sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. İYİ-SEN açıklamasında, şantiyedeki kamp ve servis bölgesini sağanak yağış nedeniyle su bastığı belirtildi, “Kölece değil insanca çalışmak ve barınmak istiyoruz talebimizi görmezden gelen İGA bu rezaletin sorumlusudur.” ifadeleri kullanıldı.

Havalimanı’na taşınma konusunda dün gerçekleştirilen toplantıdan ertelenme kararı çıktığı öğrenilmiş, taşınmanın Mart ayında yapılmasının öngörüldüğü belirtilmişti.