Yunanistan'a kaçış hazırlığındayken yakalandılar

Keşan'da Yunanistan'a kaçış hazırlıkları yaptıkları öne sürülen 3 kişi 'FETÖ şüphelisi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.

Yunanistan'a kaçış hazırlığındayken yakalandılar

Edirne’nin sınıra yakın Keşan ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, Yunanistan’a kaçma hazırlığı yaptığı öne sürülen 3 kişi ‘FETÖ’ şüphelisi oldukları iddiasıyla yakalanıp, gözaltına alındı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 3 kişinin Keşan’a bağlı Boztepe köyündeki Yalama Çeşme mevkiinde bulunan bir barakada saklandığı ve Yunanistan’a kaçış hazırlığı yaptığı duyumu üzerine harekete geçti. Jandarma barakada saklandığı belirlenen kişileri gözaltına aldı.

DHA‘nın aktardığına göre, jandarma komutanlığına götürülenlerin ‘ByLock’ kullanıcısı M.E.G. (40), İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan yargılanarak, tutuklanan ve daha sonra serbest kalan ve ayrıca ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu tespit edilen E.D. (44) ve Azerbaycan’da, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait bir kurumda fizik öğretmeni olarak çalışırken KHK ile ihraç edilen Z.K. (41) olduğu belirlendi.

Gözaltına alınanların üzerinde ve çantalarında yapılan aramada ise 5 cep telefonu, 5 sim kart, 5 Türkiye Cumhuriyeti pasaportu, 1 ABD pasaportu, 1 dizüstü bilgisayar, 1 USB bellek, 2 CD, 4 bin 55 dolar, 8 bin 595 euro, 2 ATM kartı ve 1 kredi kartı ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.