AKP'den Süleyman Soylu açıklaması

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun son günlerde ard arda büyük tepki çeken açıklamalarda bulunmasıyla ilgili konuştu.

AKP'den Süleyman Soylu açıklaması

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “CHP’lilerin şehit cenazelerine alınmaması” şeklindeki açıklamalarına ilişkin soruya yanıt vermekten kaçındı. Ünal, “Sayın Bakan bu konuda gerekli açıklamaları yapar” dedi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal’ın açıklamaları şöyle:

KONGRE 18 AĞUSTOS’TA

“MKYK’mız gerekli değerlendirmeleri istişareleri gerçekleştirdi. Yine teşkilat başkanlığımızın sunumu ve 6’ncı olağan kongre ile sunumu değerlendirildi ve 18 Ağustos’da kongremizin gerçekleştirilmesi kararı alındı.

Biz yine aynı şekilde önümüzdeki günlerde partimizde oluşturacağımız komisyonla kendi etkinliklerimizi yapacağız.

14 Ağustos AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü. 14 Ağustos kuruluş yıl dönümü ve 18 Ağustos kongremizi birleştirerek ikisini birlikte kutlamayı düşünüyoruz.

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

YSK kesin sonuçları açıkladıktan ve Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra üçüncü günü milletvekillerinin yemin töreni gerçekleşecek. Hemen akabinde de Meclis Başkanlığı’na dönük adaylara dönük çalışmalar tamamlanacak. Altıncı günde de Meclis Başkanlığıyla ilgili ilk tur oylamalar gerçekleştirilecek.”

SOYLU’NUN AÇIKLAMALARI

Seçim öncesinde Türkiye doğal olarak siyasetin getirdiği rekabetin sonucu olarak siyasi gerilimler yaşanabilir. Diğer taraftan bildiğiniz gibi seçim günü ve gecesi bu gerilimler devam etti. Özellikle bizim ısrarla altını çizdiğimiz demokratik siyaset vurgusu, yine altını çizdiğimiz siyasi kurumun asli sorun çözücü olduğu vurgusu; bütün bunlar türkiye’nin sağlıklı biçimde seçimi gerçekleştirmesi ve bizim yüzlerce bugün 1877’den bugüne kadar devam eden Türkiye’nin bir seçim deneyimi, tecrübesi var. Bunların meşruiyetinin tartışmaya açılmaması, bölücü terör örgütüne müzahir yapıların yaptığı siyaset biçimleri konuşuldu.

Ama seçimden sonra bir olay oldu arkadaşlar. Altını çizerek söylüyorum. Ağrı’da bir bakkal AK parti’ye oy verdiği için bölücü terör örgütü tarafından elektrik direğine asılarak vahşice infaz edildi. Biz Sakarya’da köpeğe işkence edildiği için Türkiye’yi ayağa kaldırdık. Tüm Türkiye ayağa kalktı ve tepki verdi.

Ama PKK’nın bölgeye gözdağı vermek adına Ağrı’da işlediği bu vahşi cinayete bana söyler misiniz, siyasi tercihinden dolayı katledilmesine dönük HDP’den ve CHP’den bir tepki geldi mi? Bu katliamın kim tarafından işlendiği biliniyor. O kardeşimizin yanına bırakılan notta da açıkça bir şekilde yazılıyor.

HDP’nin neler yaptığını, terör seviciliği hangi noktaya getirdiğini biliyoruz. Ama bunun yanına CHP’nin de eklemlenmesini açıkçası kabul edemiyoruz. CHP’nin tavrını, bu tutumunu CHP’ye oy veren vatandaşlarımız da kabul etmiyorlar. Sayın Bakanın açıklamasına gelince, sayın bakan bu konuda gerekli açıklamaları yapar.

OHAL’İN KALDIRILMASI

OHAL ile ilgili pozisyonumuzu cumhurbaşkanımız, genel başkanımız açıkladı. Herhangi bir değişiklik söz konusu değil.

Soru: Cumhurbaşkanı yeminden hemen sonra kabineyi açıklayacak mı?

Sayın Cumhurbaşkanımızın yemini konusu, YSK’nın kesin tarihi açıklaması ve bunun Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra planlanacak. Şu anda sayın Cumhurbaşkanımız yemini ne zaman yapacak, kabineyi ne zaman açıklayacak bu konuda bir değerlendirme yapılmadı.”