YSK HDP'nin yüzde 80 oy çıkardığı sandıkları taşıyacak

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, YSK’nın taşıma kararlarına ilişkin, 'HDP’nin yüzde 70-80 oy aldığı köylerle ilgili taşıma kararı alındı, sandıkların taşındığı köylerde de AKP’nin yüzde 70- 80 oy aldığı görülüyor' dedi.

YSK HDP'nin yüzde 80 oy çıkardığı sandıkları taşıyacak

YSK’nın 19 ilde 144 bin seçmeni etkileyeceği açıklanan sandık taşıma kararına ilişkin HDP’den çarpıcı bir açıklama geldi.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “HDP’nin yüzde 70-80 oy aldığı köylerle ilgili taşıma kararı alındı, sandıkların taşındığı köylerde de AKP’nin yüzde 70- 80 oy aldığı görülüyor. YSK’nin 144 bin seçmeni etkileyen sandık taşıma kararı, seçimin sonucunu belirleyecek ciddi bir sayısal niteliği etkiliyor. Birkaç bin seçmenle hangi milletvekilinin seçileceğinin belli olduğu bölgelerde, 144 bin seçmenin hak gaspına maruz kalacağı çok açıktır. Bu seçmen iradesinin tanınmamasıdır” diye konuştu.

“AÇIK MÜDAHALE”

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar YSK’nın kararı sonrası yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan detaylı envanter sonrasında, HDP’nin yüksek oy aldığı sandıkların planlı bir biçimde seçildiğini savunmuş ve şöyle demişti:

“Yeri değiştirilecek sandıklarda çıkan oylar büyük çoğunlukla bizim oylarımız. Hükümet bunu rastgele yapmadı. Çok yakın bir kaynaktan biliyorum. Tek tek bütün köylerde, kim hangi partiye ne kadar oy veriyor, bütün bilgisi ellerinde var. Hatta bu envanter doğrudan YSK dokümanları arasında bile var. Tesadüfi ve masum bir karar değil. Çok açık bir şekilde seçime manipülasyon amaçlı bir müdahaledir.”