YPG'den 'diyalog' çağrısı: Türkiye ulusu ve devletiyle yaşadığımız sorunları diyalog yoluyla çözmeye hazırız

YPG sözcüsü Nuri Mahmud,Türkiye'ye diyalog çağrısında bulundu. Sözcü Mahmud, "Türkiye ulusu ve devletiyle yaşadığımız sorunları diyalog yoluyla çözmeye hazırız" açıklamasında bulundu.

YPG'den 'diyalog' çağrısı: Türkiye ulusu ve devletiyle yaşadığımız sorunları diyalog yoluyla çözmeye hazırız

YPG sözcüsü Nuri Mahmud,Türkiye’ye diyalog çağrısında bulundu. Sözcü Mahmud, “Türkiye ulusu ve devletiyle yaşadığımız sorunları diyalog yoluyla çözmeye hazırız” açıklamasında bulundu.

YPG sözcüsü Rudaw‘a yaptığı söyleşide, “Türkiye ile ABD müttefik. Sizi Suriye’de korumak için bu ittifaktan vazgeçerler mi?” sorusuna, “Türkiye ile ABD’nin müttefik olduğunu tabii ki biliyoruz. Ve biz de kuzey Suriye bölgesi olarak Türkiye ulusu ve devleti ile komşuyuz” yanıtını verdi.

Sözcü, açıklamasında ‘Türkiye’de yetkililerin yaptıklarının Türk ulusunun değil, belirli bir grubun duruşunu yansıttığını’ ve ‘bu grubun 1.8 milyon kilometrekarelik Osmanlı haritasına yeniden sahip olmayı amaçladığını’ da savunarak, “Türkiye ulusu ve devletiyle yaşadığımız sorunları diyalog yoluyla çözmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

YPG sözcüsü, PKK ile ilişkileri için ise, “Türkiye Rojava’ya, PKK ile savaştığını söyleyerek saldırıyor. Siz kendi kendinizi yönetiyor musunuz yoksa Kandil mi yetkili?” sorusuna karşılık “Şüphesiz, kuzey Suriye bölgesinin halkı kendi kendisini yönetiyor” yanıtını verdi. Mahmud, Suriye’nin kuzeyinde yaşan Kürtlerin, Arapların, Hıristiyanların ve Ezidilerin kendi konseyleri olduğunu belirterek, “Onlar meşru; yasalar hazırlıyorlar, kendi adalet sistemlerini koruyorlar, sağlık gibi her alanda kendi sistemlerini geliştiriyorlar. PKK bu tür şeyleri nasıl yapabilir?” diye konuştu.