YPG Sözcüsü Mahmud: ABD yardımları sürüyor, Suriye ordusu Menbiç’e girmeyecek

YPG sözcüsü Nuri Mahmud, Suriye ordusunun Menbiç kentine girmeyeceğini açıklarken, ABD yardımlarının devam ettiği ve daha önce verilen silahların iadesi gibi bir durumun sözkonusu olmadığını söyledi.

YPG Sözcüsü Mahmud: ABD yardımları sürüyor, Suriye ordusu Menbiç’e girmeyecek

YPG sözcüsü Nuri Mahmud, Suriye ordusunun Menbiç kentine girmeyeceğini açıklarken, ABD yardımlarının devam ettiğini ve daha önce verilen silahların iadesi gibi bir durumun sözkonusu olmadığını söyledi.

Rudaw News’e konuşan Mahmud, Suriye Ordusu’nun Menbiç kentine girmeyeceğini açıkladı.

Mahmud, yaptığı açıklamada, “Suriye Ordusu’nu Suriye topraklarının toprak bütünlüğünü korumaya ve korumaya çağırdık ve görüşmelerimiz bu bağlamda Menbiç şehrine girmeleri için değil.” dedi.

“Suriye ordusu Menbiç şehrine veya çevresindeki köylere girmeyecek. Kentte şu anda hiçbir Suriyeli asker yok, ” diye devam eden Mahmud, “Suriye’nin bütünlüğünü korumak için şehirlerin dışına yerleştirilecekler” dedi.

ABD ordusunun Menbiç’ten çekilmesiyle ilgili olarak Mahmud, nasıl ayrılacağına ya da ne zaman ayrılacağına dair emir almadıklarını söyledi.

Nuri Mahmud, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden (IKBY) yayın yapan NRT‘ye yaptığı açıklamada da ABD’nin askeri yardımlarının devam ettiğini ve silahları teslim etme talebinde bulunmadığını söyledi.