Youtube ana merkezinde 3 kişiyi vurup intihar etmişti: Neden saldırdığı belirlendi

Youtube'un ABD'deki ana binasına saldırı düzenleyen şahsın kimliği belirlendi.

Youtube ana merkezinde 3 kişiyi vurup intihar etmişti: Neden saldırdığı belirlendi

Sosyal paylaşım sitesi Youtube’un Kalifornia eyaletine bağlı San Bruno kentindeki merkezine silahlı saldırı gerçekleştirdikten sonra intihar eden saldırgan, saldırı öncesinde kişisel internet sitesinde paylaştığı Youtube’un kendisine ayrımcılık uyguladığını iddia etmiş.

San Bruno Polis Departmanı saldırganın kimliğini Nasim Najafi Aghdam olarak açıkladı. Nasim Aghdam’ın 39 yaşında, İran asıllı bir Kalifornialı olduğu öğrenildi.

San Diego’da yaşayan Aghdam, biri halen kritik durumda olan üç kişiyi silahla yaraladıktan sonra intihar etmişti.

AYRIMCILIKTAN YAKINDI

Aghdam, kişisel internet sitesinde sosyal paylaşım platformu Youtube’u videolarını filtreleyerek görülme sayısını artırmasını engellediğini iddia etmiş ve tanınmış Youtuber Casey Neistat’ın Youtube’un konu ile ilgili bir videosunu paylaşmıştı.

Yayınladığı videolardan birinde, Youtube tarafından ayrımcılığa maruz kaldığını ve filtrelendiğini belirten Aghdam, eski videolarının izlenme sayısının oldukça yüksek olduğunu ancak filtrelenme sonrasında hiç görüntülenemediğinden yakındı.

Aghdam’ın ailesiyle görüşen Mercury News gazetesinde yer alan habere göre, Aghdam’ın babası, kızının Youtube’a videoları filtrelendiği için bir süredir kızgın olduğunu söyledi.