Yolbulan'da işten çıkarmalara karşı direniş başladı

Karabük'te bulunan Yolbulan Demir Çelik Fabrikası, örgütlenme hakkını kullanan işçiye tahammülsüzlüğünü göstererek bir kez daha kıyıma gitti.

Yolbulan'da işten çıkarmalara karşı direniş başladı

Karabük’te sendika düşmanlığı ile bilinen Yolbulan Demir Çelik Fabrikası, örgütlenme hakkını kullanan işçiye tahammülsüzlüğünü göstererek bir kez daha kıyıma gitti.

Firmadaki sendika düşmanlığı, akıl almaz bir “yöntem”le bir kez daha yüzünü gösterdi. BMİS’ten aldığımız bilgiye göre, fabrikadan kendi isteğiyle çıkmak isteyen işçilerin çıkmasınfirma, bunun yerine BMİS üyesi 6 işçiyi kapı önüne koydu. Jandarmanın işten atılan işçilerin içeri alınmaması için tedbir aldığı görüldü.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız BMİS Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, işverenin sendikalı 6 işçiyi çıkarmasıyla eşzamanlı olarak jandarmayı fabrikaya çağırdığını ve işçileri içeri sokmayarak fiilen işten çıkışı gerçekleştirdiğini belirtti.

Haksız işten çıkarma kararını yanıtsız bırakmayacaklarını belirten Çelik, işe geri dönüşün sağlanması için kısa süre içinde içinde direnişe başlayacaklarını belirtti.

ZORBALIĞI İLK DEĞİL

BMİS’in örgütlü olduğu fabrikada işverenin işçilere yönelik yoğun baskısı daha önce de gündem olmuş, BMİS üyesi işçilere işbirlikçi Çelik-İş’e geçmemeleri halinde işten atma tehdidinde bulunulmuştu. Yapılan zorbalığa dair görüşme içeriği, BMİS tarafından da kayıt altına alınarak duyurulmuştu.