YÖK Başkanı: YKS ertelendi, öğrenciler şanslı

Saraç, "Seçim tarihi öne alındığında bizim de kamu yararını gözeterek YÖK olarak buna göre bir düzenleme yapmamız icap ediyordu" dedi

YÖK Başkanı: YKS ertelendi, öğrenciler şanslı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tarihinin erken seçim için değiştirilmesine ilişkin “Burada en şanslı olan husus öğrencilerimizin bundan istifade etmeleri. Bu hususa da işaret etmek lazım. Öğrencilerimiz bir hafta daha kazandı diye düşünüyorum” dedi.

Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği Çalıştayı ile Bilimsel Teşvik Ödülleri Töreni’ne katılmak üzere Erzurum’a gelen Saraç, Valiliği ziyaret ederek Vali Seyfettin Azizoğlu ile bir süre görüştü.

Saraç, burada bir gazetecinin 24 Haziran’da yapılacak seçimlerle aynı tarihe denk gelen YKS’nin tarihindeki değişiklik yapıldığını hatırlatması üzerine Saraç, “Seçim tarihi öne alındığında bizim de kamu yararını gözeterek YÖK olarak buna göre bir düzenleme yapmamız icap ediyordu. O nedenle bu düzenleme gerçekleşti. Burada en şanslı olan husus öğrencilerimizin bundan istifade etmeleri. Bu hususa da işaret etmek lazım. Öğrencilerimiz bir hafta daha kazandı diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.