Yobazlar dörtlü zirvede buluştu

Verdikleri 'fetva'lar ile laiklik ve kadın düşmanlığında yarışan 'ünlü' gericiler bir araya gelip sorunlarını konuştu.

Yobazlar dörtlü zirvede buluştu

AKP Türkiyesi’yle ülkede artan gericilik ve bunun açtığı yolla birlikte gündelik hayatın değişmez simaları haline gelen gerici dernek-vakıf-cemaat temsilcileri son dönemde büyük tepki çekmeye başlarken, geçtiğimiz günlerde bunlar arasında yer alan dört ismin bir buluşma gerçekleştirdiği öğrenildi.

Habertürk ve CNN Türk gibi kanallardaki programlara sık sık ‘yorumcu’ olarak konuk edilen islamcı gazeteci Nevzat Çiçek’in sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafa göre, buluşmada ‘İsmailağa’ isimli cemaatinin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü, İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) Kurucusu İhsan Şenocak, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız ve Suriye’deki cihatçı çetelerle ilişkisi bilinen İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım yer aldı. Kimi ‘asansör’, kimi ‘pantolon’ fetvası ile hatırlanan ve verdikleri ‘fetva’larla adeta gericiliğin son dönemdeki sembolleri haline gelen bu isimlerin ‘dörtlü zirvesi’nde, “Neden bunlar yaşanıyor?” sorusuna yanıt arandığı ve bundan sonra yapılması gerekenlerin ne olduğunun masaya yatırıldığı belirtildi.

4 ünlü gericinin buluşmasında kendisinin de ‘moderatör’lük yaptığı söyleyen Nevzat Çiçek, paylaştığı fotoğrafına şöyle yazdı:

“Geçen günlerde hocalar bir araya geldi…Hem kendi aralarındaki sorunları konuştular hem de dargın olanlar barıştı.  Herkes kendisine göre bundan sonra yapması gerekenleri masaya yatırdı. Neden bunlar yaşanıyor sorusuna cevap aradı. Ben de ortak istek üzerine moderatörlük yaptım”