Yine kamyonetle mevsimlik işçi 'taşındı': 8 ölü 21 yaralı

Yine kamyonetle 'mevsimlik işçi' taşındı: Ölü sayısı 8'e yükseldi.

Yine kamyonetle mevsimlik işçi 'taşındı': 8 ölü 21 yaralı

Kamyonetle taşınarak hayatları hiçe sayılan mevsimlik işçiler için hiçbir önlem alınmadığından, özellikle yaz aylarında mevsimlik işçiler, “kaza” olarak adlandırılan cinayetlerle ve otoyollardaki can pazarı görüntüleriyle gündeme geliyor.

Bu kez Gazinatep’te Oğuzeli ilçesinde mevsimlik işçileri ‘taşıyan’ kamyonetle bir minibüsün kafa kafaya çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Kamyonetle taşınan fıstık bahçelerinde çalıştırılan mevsimlik işçiler, bu sabah İbrahim Şahin yönetimindeki 79 DU 351 plakalı kamyonetle Oğuzeli – Elbeyli karayolunda ‘taşınırken’ Ali Bor’un kullandığı yemek şirketine ait 27 AAH 618 plakalı minibüs kafa kafaya çarpıştı. Kazada isimleri henüz belirlenemeyen 4 kişi olay yerinde yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı. Bölgeye çok sayıda sağlık, kurtarma ve güvenlik görevlisi sevk edilirken yaralılar bölgedeki hastanelere taşındı. Acil serviste müdahale edilen yaralılardan 2 işçi de kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. 6 kişinin hayatını kaybettiği olayda en az 20 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı söylendi.

Yaralı olarak hastaneye kaldırılan işçilerin ikisinin daha tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ve hayatını kaybettiği açıklanırken, olayda ölü sayısı 8’e yükseldi.

Yaralılardan 2’sinin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.