'Yılmaz Özdil Sözcü'nün başına getiriliyor'

Son dönemde medyadaki işten çıkarma furyasına çok sayıda çalışanının işine son vererek katılan Sözcü'nün yönetimine Yılmaz Özdil'i getirilmesinin gündemde olduğu belirtiliyor.

'Yılmaz Özdil Sözcü'nün başına getiriliyor'

Hafta sonu eki Şık’ın kapatılması, ek gazeteye bağlı 7 çalışanının işine son verilmesi, Korkusuz ve AMK Gazeteleri’nin kapatılacağı iddiaları ve son olarak internet sitesinde çalışan 6 gazetecinin işten çıkarıldığı haberleri duyulan Sözcü’nün yönetiminde de değişikliğe gidileceği iddia ediliyor.

Medyatava‘nın iddiasına göre; gazetenin önde gelen yazarlarından Yılmaz Özdil, ‘FETÖ’ soruşturması nedeniyle yurt dışında bulunan gazetenin patronu Burak Akbay ile Londra’da buluştu.

Bu buluşma öncesi Akbay’ın gazetenin genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz ve bazı yöneticilerle de bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığı öne sürüldü.

Yurt dışında buluşan Akbay ve Özdil, gazete ve internet portalının etkisini artırmayı, grubun yönetimini lider kimlikli, tanınan bir gazeteciye teslim edecek olmanın getirilerini konuştu. Akbay’ın, Yılmaz Özdil’e gazetenin yanısıra internet sitesinin de yönetimini teklif ettiği, okurların da bu konuda talepte olduğunu ilettiği bilgisi verildi.