Yıldız Tilbe'den gerici şov: Adnan Oktarcılarla el ele saçmaladı

Şarkıcı Yıldız Tilbe Twitter'da Adnan Oktar destekçilerinin kampanyasına katıldı, iki gün boyunca "evrim düşmanlığı" mesaisiyle cehaletini konuşturdu.

Yıldız Tilbe'den gerici şov: Adnan Oktarcılarla el ele saçmaladı

Yıllarca AKP’den aldığı destekle bilimsel yaklaşımlara, evrim gerçeğine ve aydınlanmacılığa karşı meydan okumasıyla tanınan, bilim dışı görüşlerini ekranlardaki şov programlarında boca eden Adnan Oktar, desteğin kesilmesi sonrası geçtiğimiz temmuz ayında rekor sayıda suçlama kapsamında yapılan bir operasyonla tutuklanmıştı.Operasyonda Oktar ve grubundan toplamda 168 kişi tutuklandı. Ancak bu asla grubun faaliyetlerinin bitirildiği anlamına gelmedi.

Oktar’ın onyıllar boyu uluslararası gericilikle birlikte sürdürdüğü evrim karşıtı faaliyetleri halen çeşitli internet siteleri ile birlikte sosyal medya sayfalarındaki grup ve trol hesapları aracılığıyla sürüyor. AKP gericiliğinden de cesaret bulan bu grup ve hesaplar, 29 Ağustos itibariyle açtıkları “#EvrilmedikYaratıldık” etiketiyle hem evrim ve bilim düşmanı kampanyalarını sürdürüp hem de Adnan Oktar için sempati oluşturmaya devam ediyor.

OKTARCILAR PASLADI, TİLBE ‘ŞOV’A ÇEVİRDİ

İşte bu kampanyayı sayısız hesapla yürüterek gündem haline getirmeye çalışan grup, kendileri gibi gerici ve aynı zamanda popülerliğiyle de öne çıkan bir ünlü olarak dün Yıldız Tilbe’ye, açtıkları etiketle bir tweet paylaştırıp destek almayı başardı.

“#EvrilmedikYaratıldık” etiketini paylaşmakla da yetinmeyen Tilbe bunun yanına bir de kendinden #CennettenAdemveHavvaylaİndik etiketini koyup paylaşımda bulundu. Tilbe’nin bu paylaşımına Adnan Hoca destekçisi @SnrGamzee isimli kullanıcıdan ‘mutluluk’ mesajı geldi. Sözkonusu kullanıcı, Tilbe’nin tweet’ine “#EvrilmedikYaratıldık diyerek Evrime değil Allah’a inandığınızı gösterdiğiniz için çok mutlu oldum” ifadeleriyle yanıt verdi.

Ancak Tilbe, evrim düşmanı kampanyaya desteği aldığı tepkiler sonrası işi bu paylaşımıyla sınırlı tutmayarak iki gün boyunca sosyal medya hesabını adeta evrim karşıtı propaganda için seferber etti. Kendince evrimi çürütmeye çalışan şarkıcı, işe gökgürültüsü ve şimşek örneğiyle başlayıp “Gök gürültüsünden önce çakan şimşek, evrimin neresindedir, ya da evrim bunun neresinde” diye sorarak cehaletini konuşturdu. İlkokul çocuklarının dahi bildiği ışığın sesten hızlı olduğu gerçeğini bilmediği ortaya çıkan Tilbe, daha sonra da evrim kuramını tesadüflere indirgeyip bilimsel düşünceye ve bilimsel faaliyete ne kadar “duyarlı” olduğunu göstermeye çalıştı.

Twitter hesabından katıldığı “evrimle mücadele”yi demlediği çaydan yaptığı şarkılara kadar vardıran Tilbe, bu sırada Adnan Oktar destekçisi hesapların kendisine gönderdiği destek mesajlarını da paylaşarak doğrudan kampanyaya müdahil oldu.

Aldığı destekle gaza gelen şarkıcı, haddini aşıp Charles Darwin’e de bulaştı. Darwin’e “zavallı” diyen şarkıcı, ünlü doğabilimcinin bugün yaşıyor olması halinde evrimi reddedeceğini iddia etti.

“Evrim” gibi her zaman gündemde olan bir konuyla ilgili yazdıklarına aldığı etkileşimle iyice gaza gelen Tilbe, milyonlarca takipçisi karşısında saçmalamakta sınır tanımayan örnekler vermeye “sebze meyve” örneği vererek devam etti. “Allah’ın yarattığı tek birşeyi evirin de görelim” diyen Tilbe, GDO’lu meyve sebzelerin tadının olmamasından da evrim savunucularını sorumlu tuttu.

‘MESAİ’DE İKİNCİ GÜN: MAYMUNLAR, CAHİLLER

Evrime karşı cehaletinin tüm yaratıcılığını sergilediği tweet’leriyle dün itibariyle haberlerde gündem olmayı başaran Yıldız Tilbe, hızını alamayınca “mesai”sine bugün de devam etti.

Gördüğü tepkiler nedeniyle dünden bu yana dilinin sertleştiği görülen Tilbe, gericilerin evrime karşı temel argümanlarından biri olan “maymundan gelme” söylemine sarılıp evrim savunucularına kendince hakaret etmekten geri durmayarak “Maymunlarla işim yok” dedi.

Durmak bilmeyen Tilbe, evrimle ilgili yazdıkça ne kadar bilgisiz olduğunu ortaya koyduğu tweet’lerini konuyu “inanç” konusu yaparak sürdürdü. Ne inanmanın ne de inanmamanın doğrudan konusu olabilecek evrim için “İnanmıyorum, zorla mı inandıracaksınız?” diye tepki gösteren şarkıcı, alay konusu haline gelmesi nedeniyle bu kez tepki gösteren sosyal medya kullanıcılarını “modern cahiller” ilan etti.

‘OKTAR’ DESTEKLİ TİLBE’YE RAĞMEN EVRİM GERÇEĞİ…

30’dan fazla ayrı suçtan tutuklanan Adnan Oktar’ın kendisinin içeride “fikirlerinin” ise iktidarda temsil edildiği AKP Türkiyesi’nde, gericiliğin sosyal medyada meşruiyet alanı yaratmak için ancak Yıldız Tilbe’yi bulabilmesi düştükleri hazin durumu ortaya koyarken, Tilbe’nin evrim düşmanlığını adeta misyon edinmişcesine attığı onlarca tweet bir çok ünlüyle teması olduğu bilinen Oktar grubuyla arasında ilişki mi olduğu konusunda soru işaretlerine de yol açtı.

Yıllar yılı Adnan Oktar’ın “Harun Yahya” adıyla finansman kaynağı belli olmayan bilim karşıtı yayınlarına ve meydanlarda sahte fosiller sergilediği standlar açmasına izin verip çalışma yürütmesine destek olan AKP toplumu dinselleştirmek amacıyla her türlü dinci faaliyeti desteklerken, bu kapsamda gericiliğin en çok dile getirdiği “evrimin müfredattan tamamen silinmesi” talebini yerine getirmişti. Ancak bilimsel bir gerçek olan evrimin yok sayarak yok olmayacağı, hem bugün modern bilimin bir çok alanında istifade edilmesiyle hem de canlı yaşamının milyonlarca yıllık devam eden değişim serüveninde kendini göstermeye devam ediyor.