Yıldırım'ın seçim yatırımı Meclis'ten geçti: Köprü geçiş cezaları 31 Mart'a kadar iade edilecek

Köprü geçiş cezalarına ilişkin af teklifi Binali Yıldırım'ın açıklamalarının ardından, jet hızıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu.

Yıldırım'ın seçim yatırımı Meclis'ten geçti: Köprü geçiş cezaları 31 Mart'a kadar iade edilecek

Köprü geçiş cezalarına ilişkin af teklifi Binali Yıldırım’ın açıklamalarının ardından, jet hızıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunuldu.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü’nde, UKOME kararına aykırı geçiş yapıp ceza alan araç sahipleriyle bir araya gelmiş ve köprü geçiş cezalarına af getiren bir yasanın sinyalini vermişti.

Yıldırım,görüşmenin ardından basına, cezalı köprü geçişlerine ilişkin, “Geçişlere konu olan araçların yeni baştan gözden geçirilmesi lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Yerel seçimlerde adaylığı açıklanmayan; ancak İstanbul adaylığına kesin gözüyle bakılan Yıldırım’ın ‘af’ çıkışı, ilk seçim yatırımı olarak algılanmıştı. gazetemanifesto.com

TBMM’ye sunulan af teklifinin kabulü ile, trafik cezalarına 2019 yılında zam yapılmayacağı ve trafik cezalarının yeni değerlendirme oranından muaf olacağı belirtildi.

Sunulan teklife göre 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Köprüsü ‘nden geçen sürücülere verilen idari para cezalarının tahsilatından vazgeçilecek. Meclis Başkanlığı’na sunulan yeni tasarıyla, trafik cezalarına 2019 yılında zam yapılmayacak. Yeni tasarıya göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Köprüsü‘nden geçen sürücülere verilen idari para cezalarının tahsilatından vazgeçilecek. Trafik cezaları yeni değerleme oranında muaf tutulacak.

Trafik para cezalarının, 2019’da yeniden değerlendirme oranı artırılmaksızın uygulanacağı öğrenilirken, köprü geçiş cezaları varsa itiraz ve davalardan vazgeçilmesi şartıyla affedilecek. Cezaları tahsil edilenlere ise 28 Şubat 2019 tarihine kadar başvurmaları halinde 31 Mart 2019 tarihine kadar paraları iade edilecek.