Yiğit Bulut'tan yine büyük iddia: TL'ye dönenlerin 12-48 ay içinde nasıl bir kazanç elde edeceğini göreceğiz

Erdoğan'ın 'ekonomi' başdanışmanlarından Yiğit Bulut, döviz kurunda gelişmelerin 1 sene sonra TL lehine döneceğini öne sürdü, "Bu dalga atlatılınca, bu finansal darbenin sahipleri ile kalıcı hesaplaşma da elbette başlayacak." dedi.

Yiğit Bulut'tan yine büyük iddia: TL'ye dönenlerin 12-48 ay içinde nasıl bir kazanç elde edeceğini göreceğiz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlarından Yiğit Bulut, son olarak 7.23’le rekor kıran dolar/TL kuruyla ilgili olarak kaleme aldığı yazısında “Şimdi dövizden TL’ye dönme günü” ifadesini kullandı. Bulut, sözlerine “Bu adımı atanların 12-48 ay içinde nasıl bir kazanç elde edeceğini göreceğiz” iddiasıyla da devam etti.

Yaşananları yazısının başlığındaki ‘Finansal 15 Temmuz 2’ ifadesiyle tanımlayan Bulut, sorunun ekonomiyle ilgili olmadığını öne sürerek, “Sorun onlara göre açık, diz çökertemedikleri Türkiye” ifadesini kullandı.

Bulut, şöyle devam etti:

“15 Temmuz fiziki işgal denemesinin yeni sürümü olan bu dalganın ilk amacı devlet-hükümet-halk arasında derin çatlaklar açmak, sivil itaatsizliği körüklemek, ülkemize olan inancımızı kırmak. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti son 1000 yılın en ağır saldırılarından biri altında! Sonuç; TL enstrümanlar tarihi alım fırsatı veriyor! Şimdi dövizden TL’ye dönüp Türk sermaye piyasalarına ve TL enstrümanlara sahip çıkma günü. Bu adımı atanların 12-48 ay içinde nasıl bir kazanç elde edeceğini hep birlikte göreceğiz. Gün birlik olma ve varlıklarımıza sahip çıkma günü. Bu dalga atlatılınca, bu finansal darbenin sahipleri ile kalıcı hesaplaşma da elbette başlayacak.”

GEÇEN YILKİ SÖZLERİ AKILLARDA…

Yiğit Bulut, 31 Mayıs 2017’de TRT Haber’de bir programa katılmış ve 3.94’ün üzerinde dolar aldıranlara ‘nokta nokta’ diyerek küfür edip “Çıkın bu milletten özür dileyin.” demişti.

Bulut, “3.54-3.34 bandına girecek. Burayı test edecek daha önce iki kere test etti. 3.52’den tepki geldi. 3.90 üzerinde bu millete dolar aldıran nokta nokta nokta orayı söylemeyeceğim. Neredesiniz? Çıkın bu milletten özür dileyin. 3.50’de 3.60’da 3.80’de 3.94’te ekranları kırdık hatırlarsanız. Sakın bulaşmayın bu kur geri dönecek diye. O günlerde tweet atanlar yazı yazanlar, adamsanız çıkın da özür dileyin. Bankaların araştırma departmanları, o ekonomi kanallarının çok bilenleri, neredesiniz? Çıkın bu milletten özür dileyin. Tabi Hükümet düşecekti, Cumhurbaşkanı düşecekti. Dolar 5 lira olacaktı. Felaket tellalları çıkın bu milletten özür dileyin” ifadelerini kullanmıştı.